Genel

23 Nisan sokağa çıkma yasağında Cuma namazı kılınacak mı? İçişleri Bakanlığı duyurdu!

Gelen bir sın dakika haberine göre İçişleri Bakanlığı 23 Nisan sokağa çıkma yasağında Cuma namazı kılınacak mı? sorusuna cevap verdi. Artan vaka sayıları sonrasında hafta sonu uygulanan sokağa  çıkma yasağı bu hafta Perşembe akşamından başladı ve Pazartesi sabahına kadar devam  edecek. Bu süreç içerisinde vatandaşlar Cuma namazı kılınacak mı? sorusuna cevap arıyor.

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında “Kısmi Kapanma” sürecine ilişkin sıkça yayımlanan sıkça sorulan sorular bölümüne iki soru ve cevabı ekledi.

MALİ MÜŞAVİRLER CUMA GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN MUAF MIDIR?

İçişleri Bakanlığı 17 – 18 Nisan 2021 ile 24 – 25 Nisan 2021 Cumartesi ve Pazar günleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından Serbest Mali Müşavirlerin muaf olacağını duyurdu. Aynı sorunun cevabında 23 Nisan Cuma günü de tam sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasının kararlaştırılması üzerine mali müşavirler ve çalışanların bugünkü kısıtlamadan muaf tutulmaları gerektiği ifade edildi.

CUMA NAMAZI KONUSU

“Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 23 Nisan 2021 cuma günü vatandaşlarımız cuma namazı için camilere gidebilecekler mi?” sorusuna ilişkin verilen cevapta, tam gün sokağa çıkma kısıtlamasının uygulamasının Cuma günlerine denk gelmesi durumunda vatandaşların araç kullanmadan kendilerine ve en yakın camiye Cuma namazı için gidip gelebilecekleri belirtildiği hatırlatıldı.

Yani 22 Nisan Perşembe 19.00’da başlayan 26 Nisan Pazartesi 05.00’te başlayan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında kalan 23 Nisan 2021’de vatandaşların araç kullanmak kaydı ile ikametlerine en yakın camiye Cuma namazı için gidebilecekleri ifade edildi.