EğitimEkonomi

Çalışan anneye müjde! Devletten çalışan annelere 100 euro destek!

Devlet, çeşitli destekler vermeye devam ediyor. Verilen desteklerden bir tanesi de çalışan annelere verilen kreş yardımı. Destek kapsamında çalışan annelere 100 euro destek veriliyor. Bu proje sayesinde hem çalışan kadınların işgücüne olan katkısına destek veriliyor, hem de ekonomik açıdan maddi destek veriliyor. Peki, çalışan annelere kredi desteği 100 euro uygulamasından kimler yararlanabilir?

Devlet çalışan annelerin yanında olmaya devam ediyor. Çalışan annelere 100 euro destek veriliyor. onuyla ilgili proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından hazırlandı. Kurumsal Çocuk Bakımı Projesi kapsamında kayıtlı olan kadın istihdamının desteklenmesi için gerekli şartları sağlayan annelere 100 euro destek veriliyor. Peki, çalışan anne kreş desteği nasıl alınır? Çalışan anneye kreş desteği şartları neler? İşte detaylar..

KİMLER 100 EURO DESTEK UYGULAMASINDAN YARARLANABİLECEK?

Proje kapsamında çalışma hayatına devam eden ya da daha önceden çalıştığı işe geri dönmek isteyen anneler bu uygulamadan yararlanabilecek. Projede 0 – 60 ay arasında küçük çocuğu olan anneler başvuruda bulunabilecek. Başvurusu kabul edilenlere ise 100 euro aylık destek verilecek.

PROJE HANGİ İLLERDE BAŞLADI?

Çalışan anneye kreş desteği 2021 uygulaması şu anda sadece belirli şehirlerde başladı. Bu kapsamda Ankara, Bursa, Elazığ, Antalya, İzmir, İStanbul ve Malatya gibi illerde destek veriliyor. Aynı zamanda Ocak 2021 tarihinden itibaren bir kere olmak üzere kişi başı 1.300.000 Avro kırtasiye desteği veriliyor.

100 euro çalışan anneye kreş desteği için taşınması gereken başvuru şartları şu şekilde açıklandı:

Çocuğunuz kreş, anaokulu veya gündüz bakımevine sizin çalıştığınız süreye paralel ve tam gün olarak düzenli devam etmelidir. Denetim amacıyla, önceden haber vermeksizin çocuğunuzun devam ettiği ve sistemde kayıtlı olduğu kreş, anaokulu veya gündüz bakımevine ziyaretler gerçekleştirilecektir. Çocuğunuzun hasta olması veya başka nedenlerle devam edememesi durumunda lütfen Proje Ofisleri ile hemen irtibata geçiniz.

Takvim ayları itibarıyla bir işverenin yanında aylık 30 gün çalışmanız bulunmalıdır (Rapor durumları hariç, işvereniniz sizin adınıza SGK’ya 30 gün çalıştığınızı bildirmelidir.).

30 gün ve üzeri raporlu olmanız durumunda lütfen durumu hemen yerel ofise bildiriniz. Bildirim süresi, rapor tarihinden itibaren en geç 7 gündür.

Çocuğunuzu gönderdiğiniz kreş, anaokulu veya gündüz bakımevinin ücretini Proje için Halk Bankasında açtırdığınız TL hesabından düzenli olarak ödemelisiniz. Ödemenizi kreş, anaokulu veya gündüz bakımevinin hesabına, bakım hizmeti aldığınız her ay için, ilgili ay içerisinde banka havalesi/EFT yoluyla yapmalısınız. Kesin kayıt tarihinden sonra kreş, anaokulu veya gündüz bakımevine toplu ödeme yapılmamalıdır.  Proje ofisine bildirdiğiniz hesaplar dışındaki diğer banka hesaplarınızdan veya bankamatik aracılığıyla yapılan ödemeler kabul edilmemektedir.

ÖN KAYIT İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Bir Yorum

  1. Diger illerde calisan anneler neden yararlanamiyo madem bole bi imkan veriliyosa tum calisan anneler yararlanmali cok sacma o illerdekiler yipraniyo biz yipranmiyormuyuz kimin aklindan fikrinden cikiyorsa bu imkanlar diger annelerin vebali uzerlerine olsun