Gündem

Tam kapanmanın gündemde olduğu Kabine Toplantısı başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan saat kaçta açıklama yapacak?

An itibariyle tüm Türkiye’nin gözü, Beştepe’de başlayan Kabine Toplantısına çevrildi. 2 haftalık kısmi kapanma uygulaması bugün itibariyle sona erdi. Vaka sayılarında bir düşüş olsa da istenilen seviyeye gelmemesi, beraberinde vefat sayılarının 300’ün üzerine olması tam kapanmayı bir kere daha gündemde getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başlayan Kabine Toplantısı sonrasında açıklama yapması bekleniyor. Uzmanlar bayramda tam kapanma olmasını savunurken, son kararı Erdoğan’ın vereceği ifade edildi. Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan saat kaçta açıklama yapacak?

YENİ TEDBİRLER GÜNDEMDE GELDİ

14 Nisan tarihinde 60 bini geçen vaka sayısı, herkesi tedirgin ederken , dün açıklanan vaka sayısı 38 bine kadar geriledi. Ancak istenilen seviyeye inilmemesi ile birlikte vefat sayılarında herhangi bir düşüş olmaması, yeni tedbirleri gündemde getirdi. 15.30 civarında başlayan toplantı sonrasında Erdoğan’ın 18.30 gibi açıklama yapması bekleniyor.

12 – 15 MAYIS ARASINDA YASAK OLABİLİR

Uzmanların bir kısmı, Bayramda tam kapanma olacağını iddia ediyor. Eğer bu karar alınırsa, arife ve Ramazan Bayramı arasında yasak olacak. Yeni 12 Mayıs ve 15 Mayıs arasında 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

VEFAT SAYILARI YÜKSELDİ

24 Nisan koronavirüs verilerine göre 339 kişi hayatını kaybederken, 40 bin 596 yeni vaka tespit edildi. 25 Nisan koronavirüs verilerinde ise vefat sayısı artarak 347 olarak açıklandı. Vaka sayısı ise 38 bin 553 olarak ifade edildi. 24 Nisan’da 281 bin 183 kişiye test yapılırken, 25 Nisan’da 260 bin 280 kişiye test yapıldı.