Genel

Tam kapanmada berber ve kuaförler kapalı olacak? Berber ve kuaförler yasaktan muaf olacak mı?

Koronavirüs salgını döneminde Türkiye 29 Nisan Perşembe gününden itibaren yepyeni bir döneme giriyor. İlk defa 81 ilde tam kapanma uygulanacak. 29 Nisan ve 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan tam kapanma süreci içerisinde berber ve kuaförlerle ilgili son durum merak konusu oldu. Peki, berberler ve kuaförler yasaktan muaf mı? Detaylar haberimizde

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Tam kapanma dönemine geçildiğini belirten Erdoğan, detayların İçişleri Bakanlığı genelgesi ile açıklanacağını ifade etti. Genelge gece saatlerinde yayımlandı. Peki, berber ve kuaförler açık olacak mı? Berber ve kuaförler kapatıldı mı?

VAKALAR SÜRATLE 5 BİNİN ALTINA İNMELİDİR

Cumhurbaşkanı ülke genelinde vaka sayılarını değerlendirerek, vakaların süratle 5 binin altına inmesi gerektiğini ifade ederek, “Avrupa’nın açılma sürecine girdiği bir dönemde, bizim geride kalmamak için vaka sayılarımızı süratle 5 binin altına indirmeliyiz. Aksi takdirde, turizmden ticarete ve eğitime kadar her alanda ağır bir faturayla karşı karşıya gelmemiz kaçınılmaz olacaktır” açıklamasını yaptı.

BERBER VE KUAFÖRLER TAM KAPANMADA HİZMET VERECEK Mİ?

İçişleri Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu genelge içerisinde kuaförler ve berberler ilgili tam bir ifade yer almazken, “Sokağa çıkma kısıtlaması sırasında belirtilen temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan işyerleri dışında tüm ticari işletme, işyerleri veya ofisler kapalı olacak olup, uzaktan çalışma haricinde yüz yüze hizmet verilmeyecektir” ifadesi kullanıldı. Bu kapsamda 17 günlük süreç içerisinde berber ve kuaförler kapalı olacak.