Ekonomi

1100 TL pandemi sosyal yardım başvurusu! Pandemi yardımı kimlere verilecek? Başvuru şartları neler?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında pandemi sosyal yardım kapsamında tam kapanmada vatandaşlara 1100 TL pandemi sosyal yardım verileceğini duyurdu. Yardımdan yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi aileler başvuruların nasıl yapılacağını ve başvuru şartlarının neler olduğunu araştırmaya başladı.

Geçtiğimiz yıl pandemi sebebiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1000 TL’lik pandemi destek yardımı veriliyordu. bu yıl ise bu yardımız 1100 TL olarak vatandaşlara verileceği duyuruldu. Bunun üzerine bugün Bakan Yanık tarafından da tam kapanma döneminde yapılacak yardıma ilişkin açıklama geldi.

YENİDEN BAŞLATIYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında, “İhtiyaç sahibi ailelere hane başı verilen 1000 liralık nakdi yardımı 1100 liraya çıkartarak, yeniden başlatıyoruz” dedi.

BAKAN YANIK’TAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Bugün ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından, “2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1100 lira ‘Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı’ ödemesi gerçekleştireceğiz” açıklaması geldi.

Bakan Yanık, konu ile ilgili detayları şu şekilde aktarmıştı:

“Bir önceki Sosyal Destek Programımızın başvurularını e-Devlet üzerinden almıştık. Daha önce e-Devlet üzerinden başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu SYDV’lerimiz tarafından tespit edilmiş 2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1100 lira tutarında ‘Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı’ ödemesi gerçekleştireceğiz”

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular E-Devlet üzerinden T.C. kimlik no son hanesine göre alınacak. İşte detaylar:

0- Pazartesi

2-Salı

4-Çarşamba

6-Perşembe

8- Cuma günlerinde başvuru gerçekleştiriliyor.

Hafta sonu günleri olan cumartesi ve pazar günleri sınırlama bulunmuyor ve herkes başvurusunu yapabiliyor.

BAŞVURUDA BULUNMAK İÇİN TIKLAYIN

KİMLER BU YARDIMDAN YARARLANAMAYACAK?

Pandemi yardımı uygulamasından herkes yararlanamayacak. Değerlendirmelerin kişi bazlı olarak değil, hane bazlı olarak yapılacağını ifade edilerek, şu kişilerin bu yardımdan yararlanamayacağı belirtildi:

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri yararlanamayacak.

5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar faydalanamayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelir veya aylık alanlar yani emekliler faydalanamayacak.

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar yararlanamayacak. İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği’nden faydalananlar yararlanamayacak.