Bilim, TeknolojiEkonomi

Vakıfbank’ta hesabı olan herkesi yakından ilgilendiriyor!

Vakıfbank tarafından müşterileri için çok önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada uzaktan bankacılık döneminin başlandığı duyuruldu. Koronavirüs salgını sebebiyle tüm bankacılık sektöründe resmen yeni bir dönem başladı. yüz tanıma teknolojisi ile limit artırma, şifre,hesap işlem türü değişikliği gibi çeşitli işlemlerin mobil bankacılık üzerinden yapılacağı ifade edildi.

Binlerce Vakıfbank müşterisini yakından ilgilendiren değişiklik 1 Mayıs tarihinden itibaren uygulanmaya başlandı. Banka tarafından yapılan açıklamada 1 Mayıs tarihinden itibaren artık Vakıfbank müşteri olmanın çok daha kolay bir hale geldiği ifade edildi.

MOBİL UYGULAMAYA YENİ ÖZELLİK GETİRİLDİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından hazırlanan Vakıfbank Mobil’e yüz tanıma ile müşteri olma özelliği getirildiği duyuruldu.

“TAMAMEN MOBİL BANKACILIK ÜZERİNDEN KABUL EDEBİLİYORUZ”

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bankamız dijital bankacılığın geleceğini şekillendiren teknolojileri hayata geçirme konusunda öncü rolünden ödün vermeden ilerliyor. Daha önce, sektörde şube ve çağrı merkezine en çok ihtiyaç duyulan adım olarak görülen ‘para transferi limit artırma ve şifre işlemleri’nin yanı sıra hesap işlem türü değişikliği ve aktivasyon işlemlerini VakıfBank Mobil aracılığıyla yüz tanıma teknolojisiyle gerçekleştiren ilk banka olmuştuk. Artık mevzuata uygun olarak yeni müşterilerimizi de tamamen mobil bankacılık üzerinden kabul edebiliyoruz. Bütün bu adımlarla hem müşterilerimiz için hayatı kolaylaştırıyor hem de banka içindeki süreçleri daha etkin ve verimli hale getiriyoruz. Dijital bir dünyanın en aktif oyuncularından biri olmanın gururuyla önümüzdeki dönemde de en yeni teknolojileri müşterilerimize sunmaya devam edeceğiz”

Vakıfbank uygulamaya başladığı yüz tanıma teknolojisi sayesinde uygulamayı kullanan kişinin yüzüyle, çipli T.C. kimlik kartından alınan fotoğrafın eşleştirmesini yapıyor. Bu şekilde sorunsuz olarak kimlik doğrulaması gerçekleştiriliyor.