Ekonomi

Uzmanlardan uyarı! Altın fiyatları bu tarihte 600 TL’yi bulabilir!

Son dönemlerde yaşanan olaylardan ve küresel gelişmelerden dolayı fiyatlarının dalgalı bir grafik çizgi altın fiyatları ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, yaptığı açıklamasında 8 gündür yükselişine devam eden ve son olarak 490’lı seviyelere kadar çıkan gram altın için 600 TL uyarısında bulundu.

Yatırım yapmak ya da elindeki altını bozdurmak isteyenler güncel altın fiyatları araştırmasına devam ediyor. Doların ve döviz kurunun etkisi ile birlikte altın fiyatları yükselişine devam ediyor. Kasım 2020 tarihin 540 TL’lik seviyesinden sonra Şubat ayında 396 TL’ye kadar gerileyen gram altın yılın ilk yarısına doğru 600 TL seviyelerinde seyrediyor.

1 HAFTADA YÜZDE 4 DEĞER KAZANDI

Her geçen gün değer kazanmaya devam eden gram altın özellikle son 8 gündür yükselişine hız kesmeden devam ediyor. Bugün piyasalardan alınan son bilgiye göre 491 TL’ye kadar çıkan gram altın 1 hafta içerisinde yatırımcısında yüzde 4 oranında kazanç sağladı.

ALTIN FİYATLARINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME

Konuyla ilgili Yıldırımtürk, yaptığı açıklamasında yılın üçüncü çeyreğinde gram altının 600 TL’yi aşabileceğini vurguladı. Uzman isim, altın fiyatlarına ilişkin şunları söyledi:

“Dış piyasadaki yükseliş altın fiyatlarına yansıdı. İlk çeyrek itibariyle 1700-1800 dolar civarında seyreden ons altın ikinci çeyrekte yükselişle geçti. ABD tahvil faizlerinin düşüyor olması, ABD dolarının da dış piyasalarda geriliyor olması altın fiyatlarını olumlu etkiliyor”

KRİPTO PARA PİYASAINDA TEDİRGİNLİK ARTTI

“Kripto paralarda ilk çeyrekteki yükseliş hız kesti ve regülasyonların gelecek olması altını desteklemeye başladı. Son yaşanan Thodex olayıyla tedirginlik arttı”

“JEOPOLİTİK GERGİNLİKLER ALTINI DESTEKLİYOR

“Jeopolitik etkiler: Dünya üzerinde jeopolitik gerginlikler altını destekler nitelikte. Rusya-Ukrayna, İngiltere-Fransa, Çin-Avustralya gibi ülkelerin arasındaki gerginlikler ons altın fiyatları üzerinde etkili oluyor”

GELECEK AY ONS ALTINDA 1900-1950 DOLAR SEVİYELERİ BEKLENİYOR

“1792 dolar ons seviyeleri 200 günlük ortalamayı geçti ve önü açıldı. 1855 ve 1875 dolar seviyeleri direnç olarak bekleniyor. Zaman zaman yükselişler düzeltme satışları getirebilir. Gelecek ay itibarıyla 1900-1950 dolar seviyeleri ons altında bekleniyor”

GRAM ALTIN YÜKSELEBİLİR

“Tam kapanmanın olduğu haftanın başında gram altın 470 liradan işlem görmüştü, 490 liraya yükseldi. Görünüm altın fiyatlarını 500 liraya tırmandırabilir. Geçen yılki gibi altın talebi olmadığını görüyoruz. Altın ithalatında düşüş var. Düğünlerle ilgili olarak yasaklar kalkarsa altın hareketlenir, o da sadece iç piyasayı hareketlendirir. Altın fiyatlarında yükselişin eylül, ekim ayında olacağını görüyorum. Ons altın 2000-2150 doları görebilir. Gram altın da 600 liraya doğru yükselebilir”