DünyaEkonomi

Kripto parası olanlar dikkat! Piyasa yine sarsıldı! O borsaya soruşturma açıldı!

Son dönemlerde önemli bir yatırım aracı olarak görülen kripto paralara talep arttı. Ancak Bitcoin piyasası dün Tesla’nın sahibi olan Elon Musk’un yapmış olduğu açıklamalardan sonra resmen çakılmıştı. Dünyanın gündeminden bir türlü düşmeyen kripto para borsalarındaki gelişmelere son olarak bir yenisi daha eklendi.

Konu ile ilgili ABD Adalet Bakanlığı ve Milli Gelirler Dairesi kara para aklama ve vergi konuları sebebiyle dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’e soruşturma açtı. Detaylar haberimizde..

ABD Adalet Bakanlığı ve Milli Gelirler Dairesi dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’e soruşturma açtığını duyurdu.

Konu ile ilgili açıklama yapan bir kaynağın verdiği bilgiye göre soruşturmada kara para aklama ve vergi suçu konularında araştırma yapan yetkililer operasyon konusunda bilgi istedi.

Binance’nin Singapur’da bir ofisi bulunuyor. Ancak bunun ile birlikte borsanın belirli olarak tek bir merkez ofisi bulunmuyor.

Binance sözcüsü, soruşturmaya ilişkin şirketin bütün yasal yükümlülüklerini yerine getirdiklerini, şirketin soruşturma ile ilgili herhangi bir yorumda bulunmadığını ifade etti.