Gündem

Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı kalkıyor mu? Kabine Toplantısı ne zaman?

Vatandaşlar bir süredir uygulanan tam kapanma uygulaması sonrasında hasta sonu sokağa çıkma yasağının olup olmayacağını araştırmaya başladı. 17 Mayıs 05.00’te sona erecek olan tam kapanma sonrasında nasıl bir yol izlenecek? Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı kalkıyor mu? Kabine Toplantısı ne zaman düzenlenecek? Detaylar haberimizde..

Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bayram kutlamasına ilişkin, “İnşallah, salgını kontrol altına almış olarak bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarını atıyoruz” ifadesini kullanmıştı. Peki, tam kapanma ne zaman sona eriyor?

HAFTA İÇİ VE HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKACAK MI?

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her ne kadar salgının yol açtığı sıkıntılar sebebiyle buruk bir bayram geçiriyor olsak da inşallah güzel günler bizi bekliyor” ifadesini kullandı.

Yıl bitmeden salgın musibetinden kurtulmayı umut ettiklerini belirten Erdoğan, son aylarda yeni dalgalar halinde dünyayı yeniden etkisi altına alan olumsuzluklardan kaçınılmaz bir şekilde etkilendiklerini ifade etti.

Ramazan ayının da büyük ölçüde sınırlamaların gölgesinde geçirildiğini söyleyen Erdoğan, “İnşallah, salgını kontrol altına almış olarak bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarını atıyoruz. Yakın çevremiz başta olmak üzere, dünyanın tamamını etkileyen bu tehditle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Sağlık sistemimizi güçlü tutmanın yanında aşı başta olmak üzere salgın tehdidine karşı gereken her türlü yol ve yöntemi kullanacağız. Bunun zorlu ama arkası aydınlık bir imtihan olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz” ifadesini kullandı.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Kabine Toplantısının 17 Mayıs Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılması bekleniyor. Normalleşmesinin detayları yavaş yavaş belli olsa da kademeli normalleşmenin detayları resmi olarak açıklanmadı.

29 Nisan Perşembe 19.00’da başlayan tam kapanma uygulamasının son günlerine gelindi. Bu kapsamda tam kapanmanın 17 Mayıs Pazartesi 05.00’te sona ermesi bekleniyor.