EğitimSınavlar

MEB’den son dakika LGS kararı!

Gelen bir son dakika haberine göre Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren bir kararı duyurdu. LGS’ye girecek olan öğrenciler, sınavların ertelenip ertelenmeyeceğini merak ederken, Bakan Selçuk’tan açıklama geldi.

Bakan Selçuk, yapmış olduğu açıklamasında LGS’nin 6 Haziran tarihinde yapılacağını ve şu an için ertelemenin gündemde olmadığını belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan, “LGS’de bu seneye has olmak üzere dil bilgisinden soru sorulmayacak. Daha çok akıl yürütme, muhakeme olacak” dedi.

BU YIL DİL BİLGİSİNDEN SORU SORULMAYACAK

MEB koronavirüs salgını sebebiyle yüz yüze eğitim ve sınavlarla ilgili önemli kararları açıklamaya devam ediyor. Son olarak salgın sebebiyle Liseye Geçiş Sınavı’nın ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu oldu. Bakan Selçuk, yaptığı açıklamasında şu ifadeyi kullandı:

“Sınava katılacak öğrencilerimiz herhangi bir başvuru işlemine gerek duymadan sınava katılabilecek. Bu seneye has olmak üzere LGS kapsamında yapılacak merkezi sınavda dil bilgisinden soru sorulmayacak. Daha çok akıl yürütme, muhakeme olacak” dedi.

LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

2021 LGS bu yıl 6 Haziran 2021 Pazar günü yapılacak. Bakan Selçuk, konu il ilgili daha önce yaptığı açıklamasında şunları söylemişti:

“Bizim şöyle bir duruşumuz var. Biz çok net olarak söylüyoruz. Bu böyle olacak diyoruz. Çünkü uzun araştırmalar yapıyoruz bununla ilgili fakat çok sıradışı bir durum ortaya çıkıyor. Yepyeni bir durum ortaya çıkıyor. Biz hemen adapte oluyoruz. Diyoruz ki, biz bunu söyledik çok net olarak ifade ettik ama sayılar değişti, ama durum değişti, ama yapı değişti. Bu değişimi gördüğümüz anda, mesela geçen sene LGS’nin tarihiyle ilgili bize Bilim Kurulu dedi ki, ‘Bunu bir süre erteleseniz iyi olacak’, hemen erteledik”