Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısından sonra müjde verecek!

Merakla beklenen kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak. Yapılan toplantı sonrasında Erdoğan’ın esnafa müjde vermesi bekleniyor.Tam kapanmadan sonra ilk defa bugün bir araya gelecek olan kabinede 1 Haziran’dan sonra ele alınması beklenen normalleşme kararlarının konuşulacağı ifade ediliyor.

Düzenlenen kabine toplantısından sonra da tam kapanma döneminde zor dönemler geçiren esnaf için de destek paketlerinin açıklanacağı iddia edildi.

TAM KAPANMA SONA ERDİ

Türkiye 29 Nisan’da girdiği tam kapanma uygulamasından bu sabah saat 05.00’te çıktı. Gözler şimdi de 1 Haziran’dan sonra uygulanacak olan normalleşme adımlarına çevrildi. 17 Mayıs ve 1 Haziran arasında uygulanacak olan kademeli normalleşmeden sonra gelecek normalleşme adımları bugün konuşulacak.

ESNAFA MÜJDE GELİYOR

Gelen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlenen kabine toplantısından sonra yeni normalleşme ile ilgili birtakım kararlar açıklayacak. Aynı zamanda milyonlarda esnafa da müjde verecek. Toplantının sona ermesinden sonra Erdoğan’ın 19.30 – 20.00 civarlarında açıklama yapması bekleniyor.

İÇİŞLERİ GENELGE YAYIMLAMIŞTI

İçişleri Bakanlığı dün sabah saatlerinde 81 il valiliğine genelge göndermişti. Gönderilen genele ile birlikte 17 Mayıs ve 1 Haziran tarihleri arasında uygulanacak olan kademeli normalleşme adımları belirlenmiş. Hafta içi sokağa çıkma yasağının saatlerini 21.00 – 0.00 hafta sonu ise Cuma 21.00’den Pazartesi 05.00’e kadar olacağını duyurmuştu.