Gündem

Son dakika Kabine Toplantısı başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak!

Gelen bir son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı başladı. Saat 15.15’te başlayan toplantı sonrasında Erdoğan’ın açıklama yapması bekleniyor. Konuyla ilgili TEST Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnafı rahatlatacak bir paket bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Tüm Türkiye bugün saat 15.15’te başlayan kabine toplantısı sonrasında yapılacak olan açıklamayı bekliyor. Toplantıdan sonra saat 19.30 – 20.00 civarı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklama yapacağı ifade edildi.

PAKET BEKLİYORUZ

TEST Başkanı Palandöken yaptığı açıklamasına şu ifadeleri kullandı

“Tahmin ediyorum ki en zor durumda olan esnaf ve zanaatkar, bu yeni genelgede de mağduriyetleri sınırlandırılmadı. Bir haksız uygulama var. Bugün taksiler, minibüsler, otobüsler, şehirlerarası otobüsler gerçekten yarım kapasite ile diyorlar.

Ama hava yollarında böyle bir uygulama yok. İşte bu adaletsizlikten esnaf yakınıyor. Bir taraftan AVM’ler açılıyor. Bunların haksız rekabet olduğunu belirtmek istiyorum.

Herkes bu pandemi ile mücadele edecek. O zaman biz de bu mücadelede yalnız kalmamalıyız. Esnaf lokantaları bu vaziyette müşteriye nasıl hizmet verecek? Herkesin yanında getir-götürden hizmet edecek çalışanı yok. Bu işyeri kiraları, elektrik, doğalgaz, SGK destekleri gibi primleri, hem kendimizin hem yanımızda çalışanların 1 TL kazanmadan nereden ödeyecek? Bugün 6. aya girdik. Bir an önce küçük işletmelere gerekli desteklerin hibe olarak verilmesi gerektiğine inanıyorum. Esnafı rahatlatacak bir paket bekliyoruz”