Gündem

Kafe ve restoranlar açılıyor mu? 1 Haziran müjdesi! Hafta sonu yasağı için şartlı kaldırma..

Türkiye’nin uğraştığı koronavirüs salgını kapsamında 17 Mayıs ve 1 Haziran tarihleri arasında kademeli normalleşme kısıtlamaları uygulanıyor. 1 Haziran tarihine çok az bir süre kala 1 Haziran sonrası için normalleşme planları da yavaş yavaş kulislerde konuşulmaya başlanıyor.

Konu ile ilgili gelen son bilgiye göre 1 Haziran tarihi sonrası için Bilim Kurulu’nun almış olduğu tavsiye kararları herkesi sevindirdi. Uzmanlar, kabine toplantısı için sunduğu önerilerinde, hafta sonu sokağa çıkma yasağının şartlı olarak kaldırılması yönünde tavsiyelerde bulundu. İşte detaylar..

SEVİNDİREN PLAN HAZIRLIĞI

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı sonrasında konuşulanlar belli oluyor. Aşılamanın ve normalleşme adımlarının görüşüldüğü toplantıda, kabine toplantısında sunulacak olan tavsiye kararları da belirlenmiş oldu. Gazeteci Muharrem Sarıkaya, köşesinde ele almış olduğu yazısında, uzun süredir salgın sebebiyle sıkıntı çeken lokanta ve kafe sahiplerini sevindiren bir planın hazırlandığını duyurdu.

Lokanta ve kafelerin 1 Haziran itibariyle sosyal mesafe kuralına uygun olarak açılabileceği iddia ediliyor.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Gelen bilgiye göre Bilim Kurulu, bir süredir uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağının şartlı olarak kaldırılması konusunda tavsiyede bulunduğu ifade edildi. Marketler açılmadan hafta sonu sokağa çıkma yasağının kaldırılması, bu şekilde vatandaşların toplu ve kalabalık alanlardan uzaklaşarak, deniz kenarlarına gideceği ve virüsün bu şekilde kontrol altına alınabileceği savunuluyor.