Eğitim

Bilim Kurulu üyesi duyurdu! O illerde yüz yüze eğitime geçilebilir!

Özellikle milyonlarca veli ve öğrenci, 1 Haziran tarihinden sonra eğitimin nasıl olacağını merak ediyordu. Konu ile ilgili Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan tarafından açıklama yapıldı. İlhan yapmış olduğu açıklamasında bazı illerde yüz yüze eğitime geçilebileceğini duyurdu.

İlhan, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında okullarda yüz yüze eğitime başlama kararında illere göre koronavirüsün risk haritasında önemli olacağı ifade edilerek, “Mavi ve sarı renkte olan illerde okulların açılması yoluna gidilebilir” dedi.

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi İlhan, vaka durumunu değerlendirerek, kararı 1 Haziran’da değerlendirmenin daha doğru olacağını ifade etti. Bu kapsamda kararın iller bazında alınabileceğini belirten İlhan’ın açıklamaları haberimizde..

Hali hazırda uzaktan eğitimin devam ettiğini belirten uzman isim, yüz yüze eğitimlerde kazanımların daha fazla olduğunu şu sözlerle ifade etti:

“Bu yaş grubunda yüz yüze eğitim öğretimin öğrencilere çok daha fazla katkı sağladığı aşikar. Bununla birlikte Milli Eğitim Bakanlığınca, 1 Haziran’da tekrar bir değerlendirme yapılacağı bilgisi verilmişti. Benim kişisel kanaatim, eğer vakalar belli bir seviyede giderse özellikle riskli olmayan illerimiz başta olmak üzere Türkiye genelinde eğitim yüz yüze olarak bir süre daha devam edebilir. Örneğin, haziran sonuna kadar eğitim devam edebilir çünkü çocuklar uzun süre evde kaldı, birbirlerini özledi. Aynı zamanda şu anda çocuklar okula gittiklerinde açık havada bulunma ihtimalleri söz konusu. Hava sıcaklığı uygun olduğu için sınıflarda pencerelerin açılması mümkün”

İLLERİN RİSK HARİTASI ÖNEMLİ

Kararda, illerin risk haritasının önemli olduğunu ifade eden İlhan, açıklamasında şunları söyledi:

“Milli Eğitim Bakanlığınca yine velilere tercih şansı da sunulacaktır. Tercihlerine göre çocuklar uzaktan ya da belirlenen günlere göre okula gidebilir. Bu 2 gün yüz yüze, 2 gün uzaktan olabileceği gibi 3 gün yüz yüze 2 gün uzaktan şeklinde olabilir. Bu sınıf gruplara bölünerek ayarlanabilir”

PLANLAMA BUNA GÖRE YAPILABİLİR

“Nüfusu 300-400 bin olan yerde vaka sayısı çok fazla ise orada açılmama söz konusu olur, eğitim-öğretim uzaktan eğitimle devam eder. Örneğin, büyükşehirlere bakıldığında belli bir seviye tutturulabilirse planlama buna göre olabilir”

KARAR İLLER BAZINDA OLABİLİR

Kararda, Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan illere göre koronavirüs risk haritasının da dikkate alınacağını belirten İlhan, “Örneğin, mavi ve sarı renkte olan illerde okulların açılması yoluna gidilebilir. Vaka durumuna göre bunu 1 Haziran’da değerlendirmek daha doğru olacaktır. Karar, Türkiye genelinde alınabileceği gibi iller bazında da olabilir” dedi.