Ekonomi

Halkbank 6 ay geri ödemesiz kredi paketini duyurdu! 60 ay vadeli krediden kimler yararlanabilir?

Kamu bankalarından olan Halkbank yeni kredi paketini duyurdu. 6 ay geri ödemesiz kredi paketinin verileceğinin açıklanmasından sonra kredinin şartları ve kimlerin yararlanabileceği araştırılmaya başlandı. 6 ay geri ödemesiz 60 aya varan vade seçeneklerinin olduğu kredi şu anda sadece kadın kooperatiflere özel olarak sunulacak.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, konu ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Gaziantep’te düzenlenen “Halkbank Üreten Kadınlar” toplantısına katılan Arslan, Gaziantep’in Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bir köprü görevi görmesi sebebiyle öneminin büyük olduğunu söyledi.

Kadınların iş gücüne olan katılımın henüz istenilen seviyede olmadığını ifade eden Arslan şunları söyledi:

“Halkbank olarak özellikle bu yıl, kadınlarımızı ekonomik  hayatımıza daha etkin şekilde dahil etmek için yoğun bir çaba içine girdiğimizi  paylaşmak isteriz. Toplumumuzun yarısı kadınlardan oluşmaktadır, ancak  kadınlarımızın iş gücüne katılımı henüz arzu ettiğimiz seviyelerde değildir. Bu  muazzam gücün, ekonomik sistemimize dahil olduğunda, ülke kalkınmasına büyük bir  katkı sağlayacağına inanıyoruz”

KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK PAKETİ

Kadın Girişimci Destek Paketi’ne yoğun bir ilginin olduğunu ifade eden Arslan, paket hakkında şunları söyledi:

“Yaklaşık 3 ay içinde 29 binin üzerinde kadın girişimcimiz Kadın  Girişimci Destek Paketlerimizden faydalanmış ve yaklaşık 3 milyar TL’ye ulaşan  kredi hacmi gerçekleşmiştir. Kadın girişimcilerimize kullandırdığımız kredinin  müşteri deneyimine yönelik yaptığımız araştırmada; sağladığımız bu desteğin  pandemi sürecinde meydan gelen ciro eksikliği etkisini azaltma, işletmenin kira  ve diğer borçlarını ödeme, üretim kapasitesini artırma, yeni cihaz ekipman  yatırımı ve ürün geliştirme yönünden girişimcilerimize önemli derecede katkı  sağladığı sonucuna ulaşılmıştır.

Çalışmamıza katılanlar bu desteğin salgının  olumsuzluklarını azaltmada son derece etkili olduğunu, kredinin kendilerine  önemli moral ve motivasyon sağladığını ifade etmiştir. Kadın girişimcilerimiz  ayrıca, kredinin pozitif etkisinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini  öngördüklerini paylaşmıştır. Tüm bu veriler bize de moral sağlamış ve kadın  girişimcilerimizi destekleyerek doğru yolda ilerlediğimizi kanıtlamıştır”

6 AY GERİ ÖDEMESİZ DÖNEM

Krediden yararlananlar için 6 aylık geri ödemesiz dönem olduğunu söyleyen Osman Arslan, “Destek paketimizle; ortaklarının en az yüzde 50’si kadın olan  veya hisselerinin yüzde 50’si kadın ortaklara ait olan kooperatifleri  hedeflemekteyiz. Kooperatifin Yönetim Kurulu Başkanı’nın ise kadın olmasını şart  koşmaktayız. Paket kapsamında; makina, ekipman ve ticari araç alımı ile istihdamı  desteklemeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla, azami 6 ay anapara ödemesiz, toplam 60 aya  varan vadelerde, 500 bin TL’ye kadar destek sağlamaktayız” dedi.