İş İlanlarıİşkur İş İlanlarıKpss B Memur Alım İlanlarıPersonel AlımıSözleşmeli Personel Alım İlanları

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) en az 5 bin TL maaşla çalışacak sözleşmeli personeller arıyor!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) en az 5 bin TL maaşla çalışacak sözleşmeli personellerin alınacağı duyuruldu. YSK bünyesine programcı ve sözleşmeli çözümleyici kapsamında sözleşmeli personeller alınacak. En az 5 bin TL en çok 8 bin TL maaş verileceği ifade edilen ilan sonrasında adaylar YSK personel alımı başvuru nasıl yapılır? YSK personel alım şartları neler? sorularına cevap aramaya başladı. İşte detaylar..

Yüksek Seçim Kurulu personel alım ilanı yayınlandı. Yayınlanan ilana göre YSK bünyesinde Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü biriminde çalışacak olan adaylar için aranan şartlar ve başvuru detayları ayrıca açıklandı.

BAŞVURULAR NE ZAMAN ALINACAK?

YSK personel alım başvuruları 14 Haziran 2021 tarihinde saat 09.00’da başlayacak olup, 23 Haziran 2021 tarihinde saat 17.00’de sona erecektir. Başvurular YSK’nın resmi web sayfası üzerinden alınacak. İşte başvuru şartlarına ilişkin yapılan açıklama:

Genel Şartlar

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2- Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

3- 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP3 puan türünde en az 60 almış olmak.

4- Yabancı Dil Sınavından (YDS) en az (D) düzeyinde puan almış olmak veya YDS dışındaki sınavlarında YDS (D) düzeyine eş değer ÖSYM tarafından belirlenen puanları almış olmak. (Yabancı dil sınav sonuç belgelerinin eşdeğerlikleri ve geçerlilik süresi ile ilgili ÖSYM’nin, bu ilanın son başvuru tarihi itibarıyla geçerli olan “Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri” hakkındaki kararı esas alınacaktır.)

5- Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken, son bir yıl içerisinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi sebebiyle Kurumlarca sözleşmesinin feshedilmemiş olması veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmemiş olmak.

6- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı bulunmamak. Adaylar Sözleşmeli Çözümleyici ve Sözleşmeli Programcı pozisyonlarından yalnızca birine başvuru yapabilecek olup yapılacak incelemede, katılma şartlarını taşımadığı ve süresi içerisinde başvuru yapmadığı tespit edilenler sözlü sınava alınmazlar.

 Sözleşmeli Çözümleyici Pozisyonu İçin Aranacak Özel Şartlar

1- Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Bilgi Sistemleri Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Adli Bilişim Mühendisliği ile fakültelerin  Matematik, Fizik, İstatistik, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Enformatik, Bilgisayar Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Enformasyon Teknolojileri, Matematik-Bilgisayar,

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümü ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki Yükseköğretim

kurumlarından mezun olmak.

2- En az 50 (elli) iç ve dış kullanıcısı bulunan kamu ya da özel sektördeki sistem merkezlerinde en az 1 (bir) yıllık tecrübe sahibi olmak ve bunu belgelemek.

C- Sözleşmeli Programcı Pozisyonu İçin Aranacak Özel Şartlar Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Bilgi Sistemleri Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Adli Bilişim Mühendisliği ile fakültelerin Matematik, Fizik, İstatistik, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Enformatik, Bilgisayar Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Enformasyon Teknolojileri, Matematik-Bilgisayar, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümü Mühendislik fakültelerinin müfredatında bilgisayar programlama dillerine yer veren bölümlerden mezun olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki Yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

 Sözleşmeli Programcı Pozisyonu İçin Aranacak Özel Şartlar

Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Bilgi Sistemleri Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Adli Bilişim Mühendisliği ile fakültelerin Matematik, Fizik, İstatistik, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Enformatik, Bilgisayar Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Enformasyon Teknolojileri, Matematik-Bilgisayar, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümü Mühendislik fakültelerinin müfredatında bilgisayar programlama dillerine yer veren bölümlerden mezun olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki Yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

 SINAVIN ŞEKLİ VE KONULARI

Giriş sınavı, sözlü olarak tek aşamalı yapılacak. Sözlü sınava katılacak adayların fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesinden (T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı/ T.C. Kimlik Kartı/ T.C. Kimlik Numaralı Sürücü Belgesi/ Geçerli Pasaport) herhangi birini yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Söz konusu belgeleri ibraz etmeyen adaylar sınava alınmayacak. Bu adaylar konu ile ilgili olarak herhangi bir hak talebinde bulunamayacak.

Teknik ve Mesleki bilgi düzeyine ilişkin sözlü sınav konuları şu şekilde:

– Sistem Yönetimi, Ağ ve Güvenlik, Siber Güvenlik

– Veritabanı (PostgreSQL)

– Yazılım Geliştirme

 İŞTE MAAŞLAR

İLAN DETAYLARINI İNCELEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN