Ekonomi

Araç sahipleri dikkat! Fiyatlar yeniden düzenleniyor! 14 TL ödemesi olacak!

Trafiğe çıkan her aracın yılda 1 defa aracını muayene ettirmesi gerekiyor. Belirtilen süreyi aşanlar için muayene gecikme bedeli yansıtılıyor. Konu ile ilgili çok önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre geciken her ay için araç muayene bedelinin yüzde 5’i olarak hesaplanan gecikme bedeli, aylık olarak yurt içi üretici fiyat endeksi oranında yeniden hesaplanacak.

TUVTÜRK tarafından araç sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Hesaplanan toplam gecikme bedeli, aylık yurt içi üretici fiyat endeksi oranlarına ve aracın muayene geliş tarihine göre değişilebiliyor.

205,08 TL YERİNE 14,36 TL ÖDEME YAPILACAK

Yapılan düzenlemeye göre araç muayenesini 1 yıl geciktiren araç sahibi, 205,08 TL gecikme bedeli yerine artık 14,36 TL ödeme yapacak. 5 yıl boyunca muayene yaptırmayan bir kişinin ödeyeceği bedel ise 1.062,71 TL yerine 74,68 TL olacak.

Yeni düzenlemeye göre sadece araç muayene gecikme ücretlerine değil, söz konusu olan diğer borçların gecikmelerine de önemli indirim yapılacağı belirtildi. Bu şekilde yapılandırmadan faydalanan ve bu borç sebebiyle uzun süre aracını muayene ettirmeyenler için büyük bir fırsat doğuyor.

Araç muayene hizmeti randevuları TUVTÜRK’ün resmi web sayfası üzerinden ya da 0 580 222 88 88 numaralı çağrı merkezinden bilgi alınabileceği ifade edildi.