Personel Alımı

PTT 55 bin personel alımı yapacak mı? PTT 2021 personel alım şartları neler? PTT 55 bin personel alımında son durum..

Kamu iş ilanları araştırması yapan vatandaşlar özellikle Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) personel alım ilanları konusunda bir gelişme olup olmadığını merak ediyor. PTT’de çalışmak isteyenler bir dönem sıkça konuşulan PTT 55 bin personel alımı için bir açıklama lup olmadığını araştırıyor. PTT 55 bin personel alımı yapacak mı? PTT 2021 personel alım şartları neler? Detaylar haberimizde..

Önemli kurumların başında gelen PTT 55 bin personel alımı yapacağını duyurmuştu. Ancak geçtiğimiz yıldan beri henüz PTT 55 bin personel alımı için bir gelişme yaşanmadı. Üniversitelerin çeşitli bölümlerinden mezun olan binlerce genç, PTT 55 bin personel alımı için yayınlanacağı belirtilen ancak henüz bir gelişme yaşanmayan ilanı bekliyor.

4.800 PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Konu ile ilgili kamuisilanları.net kaynaklarından alınan bilgiye göre Türkiye geneli PTT kargo şubelerinde kadın erkek 4.800 personel alımı yapılacağı belirtildi. PTT 2021 personel alım şartları ne? Başvurular ne zaman yapılacak? PTT personel alım ilanı ne zaman yayınlanacak?

PTT PERSONEL ALIM BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

PTT bünyesinde çalışmak isteyenler PTT personel alım başvuruları ne zaman yapılacak? sorusuna cevap arıyor. Başvuruların 2021 yılı içerisinde Temmuz sonu ve Ağustos ayının başında yapılabileceği belirtildi. Resmi duyuru geldiğinde sizlerle paylaşacağız..

PTT PERSONEL ALIM ŞARTLARI

PTT 4.800 personel alımı için henüz başvuru şartları ile birlikte KPSS puan şartının olup olmayacağı henüz belli değil. Geçmiş yıllarda yapılan PTT personel alım başvuru şartları şu şekildeydi:

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT’nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

d) Fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından ceza almamış olmak,

e) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

f) Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek.

g) Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için bu ilanda belirtilen öğrenim şartına haiz olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

ı) Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.

i) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda sakınca bulunmamış olmak.

j) Yapılacak “yazılı ve/veya sözlü sınavda” başarılı olmak.

Bir Yorum

  1. Sayın devlet büyüklerim lütfen ne olur ptt memur alımı yaparmısınız ptt ye kadro verirmisiniz 2 yıldan beri lisans mezunu iktisatçı olarak iş arayışındayım ayrıca istanbul bayrampaşa ve gop kamu kurumları memur alımı yaparmısınız