İş İlanlarıKamu PersonelleriPersonel Alımı

TÜBİTAK Personel Alıyor! Son Başvuru 28 Haziran’da!

TÜBİTAK, işe alım süreçlerini yönetecek, kariyer ve yetenek yönetimi süreçlerinin yönetilmesini sağlayacak, personelin eğitim ihtiyaçlarını analiz edecek ve eğitim süreçlerini planlayacak personel istihdam edeceğini duyurdu.

Adaylarda Aranan Şartlar Neler?

Başvuru yapacak adayların, üniversitelerin İnsan Kaynakları Yönetimi, Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, İktisat, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, Ekonometri, İstatistik, İşletme, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi veya Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümlerinden birini bitirmiş olmaları şartı aranıyor. Ayrıca ağırlıklı mezuniyet ortalamalarının 3.00 ve üzeri olması bekleniyor.

Tercih Edilen Nitelikler De Var

Kesin kriterlerin dışında, adayların Microsoft Office uygulamalarına çok iyi derecede hâkim olmaları, sonuç ve çözüm odaklı, takım çalışmasına yatkın olmaları, sözlü ve yazılı iletişim becerileri kuvvetli ve problem çözme yetkinliğine sahip olmaları, proaktif olmaları, sorumluluk sahibi olmaları ve iş takibi konusunda titiz olmaları, esnek çalışma saatlerine uyum sağlamaları, İnsan Kaynakları Yönetimi alanında yüksek lisans yapmış/yapıyor olmaları, insan kaynağı planlanması, işe alım süreçleri ve kişilik envanteri uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmaları da öncelikli tercih sebebi olarak belirlendi.

İngilizce yeterliliği de aranan kriterlerde aşağıdaki sınavların herhangi birinden belirtilen puanları almış olmak gerekiyor.

Başvurular Nasıl Yapılıyor?

Adayların “www.tubitak.gov.tr” adresinden İş Başvuru Sistemine kayıt olmaları gerekiyor. Sistem haricinde yapılan başvurular kabul edilmiyor. Başvuruların en geç 28/06/2021 tarihi saat 17:00’a kadar yapılması gerekiyor. Bir aday en fazla bir pozisyona başvuru yapabiliyor.

İlanın detaylarına https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/26723/tubitak_ikdb_dpb_07062021.pdf bağlantısı üzerinden de ulaşılabiliyor.