Ekonomi

Son dakika hibe desteği başvuru süresi 1 Temmuz’a uzatıldı!

Koronavirüs salgını sebebiyle esnafa tek seferlik hibe ödemesi yapılıyordu. Meslek gruplarına göre 3 bin TL ve 5 bin TL hibe desteği için başvurular 2 Haziran tarihinde sona ermişti. Konu ile ilgili gelen son dakika haberine göre esnafa hibe desteği ödemesi başvuru süresi 1 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. Detaylar haberimizde..

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yapmış olduğu açıklamasında hibe desteği başvurularının 23 Haziran tarihinde sona ereceğini duyurmuştu. Ancak bugün gelen açıklama ile birlikte başvuruların 1 Temmuz tarihinde sona ereceği açıklandı.

1 TEMMUZ PERŞEMBE 23.59’A KADAR UZATILDI

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamasında, “”Bakanlığımızca esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize verilen 3 bin ve 5 bin TL’lik hibe desteğinin son başvuru tarihini gelen talepler üzerine 1 Temmuz 2021 Perşembe saat 23:59’a kadar uzattık” ifadesini kullandı.

3 BİN TL DESTEĞİ KİM ALACAK?

3 bin TL hibe desteğinden yararlanabilecek olan meslek grupları, “Onarım, bakım, tamirat, seyyar satıcılar, kaporta işleri ile uğraşanlar, sıhhi tesisatçılar, müzisyenler, hırdavatçılar, oto yıkamacılar, oyuncakçı, kuru temizlemeciler, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, konfeksiyoncular, kurs işletmecileri tuhafiyeciler, zücaciyeler” olarak ifade edildi.

5 BİN TL DESTEĞİ KİM ALACAK?

5 bin TL desteğinden ise, “Kahvehane, kantinler, kafe, hamamlar, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, öğrenci yurtları, lunaparklar, kırtasiyeler, internet kafeler, düğün salonları” gibi 235 bin esnaf yararlanabilecek.