GenelGündemSağlık

UZMANLAR UYARDI! İKİ DOZ AŞI OLANLAR DİKKAT!

Aşılama çalışmaları dünya çapında tüm hızıyla devam ederken İngiltere’de araştırmalarını sürdüren uzmanlardan bir açıklama geldi. Uzmanlar, iki doz aşısını olanların da koronaya yakalanabileceklerini ve 4 belirtinin ortaya çıktığını söyledi.

Koronavirüs salgını nedeniyle salgın başlangıcından beri 4 milyonun üzerinde kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken 170 milyona yakın kişinin de virüsü yendiği açıklandı. Bütün dünya kovid-19 virüsüne karşı aşı çalışmalarında bulunurken İngiltere’deki uzmanlardan korkutan bir açıklama geldi. Uzmanlara göre aşıların koruyuculuk düzeyi beklenilen düzeyde değil.

İki Doz Aşı Olanlar Uyarıldı

Yürütülen çalışmalarla, kovid-19 aşılarının virüsün etkilerini azaltıcı yönde olduğu kanıtlandı. Fakat İngiliz uzmanlar iki doz aşı olanlara karşı uyarılarda bulundu. Araştırmalara göre iki doz aşı olunduğunda bile kovid-19’a yakalanma ihtimali var. Yüzlerce hastayı inceleyen ekip en yaygın belirtileri de belirlemeyi başardı. Aşı olan bireyler aşı olmayan bireylere karşı virüsten daha fazla korunabiliyor, ancak bu virüs kapmayacakları anlamına gelmiyor.

Aşı olmasına rağmen korona hastalığına yakalanan bireylerde ZOE Covid Semptom çalışması yapıldı. Bu çalışma kapsamına alınan bireylerde 4 ana semptom belirlendi. Bu belirtilerin baş ağrısı, burun akıntısı, hapşırma ve boğaz ağrısı olduğu bilgisi ortaya çıkarken, vatandaşlar bu semptomları mevsimler grip ya da soğuk algınlığı ile karıştırabiliyor.