Ekonomi

Altın fiyatlarıyla ilgili herkesi şoke edecek açıklama!

Altın fiyatları son dönemlerde çizdiği dalgalı grafikle birlikte herkesin kafasını karıştırdı. Haftaya 500 TL üzerinde başlayan altın fiyatları ile ilgili çok önemli bir tahmin açıklaması geldi. Ons altın fiyatlarının 1816 dolar üzerine bir yerleşme söz konusu olması durumunda, gram altının 525 TL civarlarına seyretmesi bekleniyor.

Gram altın fiyatı an itibarıyla 500 TL seviyelerinde seyretmeye devam ediyor. Ons altın fiyatı ise aynı dakikalarda 1.801 dolar üzerinde bulunuyor.

Konu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Özsoy yaptığı açıklamasında,”Bu senaryo dahilinde de ons altın fiyatının zayıf dolardan destek bulmasını ve 1816 dolar ile 1849 dolar seviyelerini aşması halinde 1900 dolar testini yeniden yapmasını bekliyorum” dedi.

Uzman isim, açıklamasında şu sözlerle devam etti:

“dolar endeksinde yaşanan gerileme sonucunda ons altın fiyatı ters korelasyon çerçevesinde 1800 dolar üzerine çıktı ve yeni haftaya başlarken de bu seviyede tutunmaya çalışıyor. Bu hafta içerisinde dolar endeksinin 92 altına sarkma durumları söz konusu olursa ons altında yükseliş trendi devam edecektir diyebilirim”

Ons altın ile ilgili tüm gözler bu hafta FED Başkanı Jerome Powell’in yapacağı sunumda olacak. Bu durumda da gram altın fiyatının 500 TL üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

Gram altın fiyatları geçtiğimiz haftayı 503 TL seviyelerinde kapatmıştı. Yeni haftaya 501 TL seviyesinde başlayan altın gün içerisinde 504 TL seviyelerine kadar dayandı.