Ekonomi

Ziraat Bankasından bu kişiler için 6 ay ödemesiz kredi!

Kamu bankalarından olan Ziraat Bankası yeni bir kredi paketi olduğunu duyurdu Salgın sebebi ile ekonomik olarak zor dönemde olan vatandaşların ihtiyaçlarına bankalar yetişiyor. Bu kapsamda Ziraat Bankası resmi web sayfası üzerinden yaptığı açıklamasında KOBİ’lere destek amaçlı Nefes Kredisi Paketi sunulduğunu duyurdu.

Banka yaptığı açıklamasında kimlerin bu destekten yararlanabileceğini açıklandı. Ziraat Bankası’na 6 ay geri ödemesiz kredi için yapılan başvuruda Hazine destekli KGF teminat desteğinden de yararlanmak mümkün.

NEFES KREDİSİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

KOBİ vasfını haiz,

Ticaret ve Sanayi, Ticaret, Sanayi ve Deniz Ticaret odalarından birine veya Ticaret Borsasına kayıtlı olan,

31.12.2020 tarihi itibariyle önceki yıla göre %25 ve üzerinde gelir kaybı yaşayan ve mali verilerinde bu kaybı belgeleyen gerçek/tüzel kişi işletmeler yararlanabilecektir. 01.01.2019 tarihinden sonra kurulmuş işletmeler için ciro kaybı koşulu aranmayacaktır.

Başvuru tarihi itibariyle kendisinin ve grup firmalarının Bankamız kayıtlarında iflas, iflas ertelemesi, fesih, konkordato kaydı olmayan, elde edilebilen son Risk Merkezi verilerine göre takipte kredisi bulunmayan müşterilerimiz KGF kefaletinden yararlanabilecektir.

Özellikleri;

2020 yıl sonu cirosu

0 – 1 Milyon TL arasında olan işletmeler 50.000,-TL’ye kadar

1 – 10 Milyon TL arasında olan işletmeler 200.000,-TL’ye kadar kredi kullanabilecektir.

Nefes Kredi Paketi faiz oranı yıllık sabit %17,50 olarak uygulanacaktır.

Nefes Kredi Paketi 6 ay anapara ve faiz ödemesiz dönemli, toplam 18 ay vade ile sunulmaktadır.