Gündem

Bakan Koca’dan bayram öncesi korkutan açıklama! Vakalar artmaya başladı!

Gelen son dakika haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kurban Bayramı öncesinde artış göstermeye başlayan vaka sayılarına dikkat çekerek vatandaşları uyardı. Geçtiğimiz hafta 5 bin seviyelerinde olan vakaların dün 8 bin sınırına dayanması herkesi korkuttu.

Ülkemizde etkisini gösteren koronavirüs salgınına ek olarak son dönemlerde ortaya çıkan delta varyantını korkutmaya devam ediyor. Uzmanlar tarafında yapılan açıklamada delta varyantının daha hızlı bulaştığı belirtilmişti. Öyle ki, 1 Temmuz normalleşmeden sonra vaka sayıları artmaya başladı. Hatta Kurban Bayramı sonrasında vakaların daha da artacağından endişe ediliyor.

BAKAN KOCA AÇIKLAMA YAPTI

Konu ile ilgili Kurban Bayramı öncesinde Sağlık Bakanı Koca tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Bakan Koca yaptığı açıklamasında bir hafta önceki vaka sayısının 5.261 olduğunu ve dün vaka sayısının 7.680 olduğunun altını çizdi.

VAKA SAYISI ARTIYOR

Twitter üzerinden açıklama yapan Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

“Bulaşın kolaylaştığı ortamlara bağlı olarak, vaka sayısı artıyor. Bir hafta önce 5.261 olan yeni vaka sayısı dün 7.680. Biraz daha özen bayram sevincimizi sürdürür, bayramdan sonrasını hasta geçirmemizi önler”