İş İlanlarıİşkur İş İlanlarıKpss B Memur Alım İlanlarıKpss'siz Personel Alım İlanlarıPersonel Alımı

İŞKUR iş ilanları başvuruları başladı! 99 bin 782 kişi bayram döneminde işe alınacak!

Türkiye İş Kurumu 8İŞKUR) yayımladığı personel alım ilanlarına göre 99 bin 782 kişiyi işe alınacağını duyurdu. KPSS’li KPSS’siz deneyimli deneyimsiz şartları taşıyan herkesin başvurabileceği iş ilanlarında adayların taşıması gereken şartlar da İŞKUR tarafından ayrıca açıklandı. İş aryan vatandaşlar için İŞKUR’dan sevindiren haber gelmesinden sonra vatandaşlar İŞKUR iş ilanlarının detaylarını araştırmaya başladı.

İş başvurusunda bulunmak ve iş arayan vatandaşlar en sık İŞKUR ş ilanları sayfasını inceliyor. Bayram da dahil olmak üzere pek çok özel günde her geçen gün yeni ilanların yayınlandığı İŞKUR platformunda bayramın ilk gününde de yeni ilanlar yayımlandı. 20 Temmuz İŞKUR iş ilanları ile ilgili detaylar ve ilanlar haberimizde..

KPSS’Lİ KPSS’SİZ ALIM

İş ilanı araştıran vatandaşlar öncelikle KPSS’li ve KPSS’siz alımların olup olmadığını merak ediyor. Bu kapsamda 99 bin 782 kişinin işe alınacağı, alımların bayram dönemi sonrasında da devam edeceği belirtildi. Ancak adayların hem genel hem de özel şartları taşıması gerekiyor.

20 TEMMUZ İŞKUR PERSONEL ALIM BAŞVURU ŞARTLARI

2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk Vatandaşı olmak.

18 yaşını tamamlamış olmak.

Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Kamusal haklardan mahrum bulunmamak.

En az ilköğretim mezunu olmak,

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan, emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı alıyor olmamak.

Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan başvurular, ilan-sınav sürecinin her aşamasında reddedilebilecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

EN ÇOK ALIM YAPAN 10 MESLEK

A’dan Z’ye pek çok meslek için alımlar yapılacak. Ancak en çok alım yapılan 10 meslek şu şekilde sıralandı:

Beden İşçisi (Genel)       18415

Temizlik Görevlisi            3502

Satış Danışmanı / Uzmanı            3472

Garson (Servis Elemanı)               2868

Turizm Ve Otelcilik Elemanı        2249

Makineci (Dikiş)               1486

Şoför-Yük Taşıma            1381

Ön Muhasebeci               1369

Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynakçısı     1314

Paketleme işçisi               1296