Sağlık

Sinovac aşısı olanlara kötü haber!

Dünyada çeşitli koronavirüs aşıları uygulanmaya devam ediliyor. Ülkemizde ise şu anda için Sinovac ve BioNTech aşıları uygulanıyor. Ancak uygulanan Sinovac aşıları ile ilgili kötü bir haber geldi. Yapılan araştırmalar sonucunda CoronaVac aşısının oluşturmuş olduğu antikorların çoğu kişide ikinci dozdan 6 ay sonra önemli ölçüde antikorların düşüğü görüldü.

Çalışmanın devamında ise ikinci doz aşıdan 6 ay sonra üçüncü doz Sinovac aşısı yapıldığında, ikinci dozdan sonra 4 hafta sonraki duruma kıyasla bazı katılımcılarda 5 kat daha fazla antikor oluştuğu görüldü.

3.DOZ UYGULANIYOR

Delta mutasyonuna karşı geçtiğimiz dönemlerde 50 yaş üstü ve 2 doz Sinovac aşısı olanlar için 3. Doz koronavirüs aşısı uygulanmaya başlandı. Konu ile ilgili Sağlık Bakanı Koca, “”3. doz aşının hangi aşı türü ile olduğunun herhangi bir kısıtlamasının ya da önceliğinin” olmadığı konusunda açıklama yapmıştı.

Konu ile ilgili araştırmaya devam eden çalışmacılar, üçüncü doz aşıdan sonra antikorların ne kadar süre ile devam ettiğini belirlemek adına daha çok çalışma yapmanın gerektiğini ifade et