Genel

Son dakika Antalya’dan sonra 5 farklı şehirde de yangın çıktı! Evler boşaltılıyor!

Türkiye için feci gün.. Antalya’da meydana gelen büyük yangına ilişkin söndürme çalışmaları devam ederken 5 ayrı şehirden de korkutan haberler geldi. Buna göre Osmaniye, Adana, Kayseri, Uşak ve Mersin’de de yangın çıktı. Özellikle Osmaniye’de çıkan yangının yerleşim yerlerine yakın olması sebebiyle bazı evlerin tedbir amacı ile boşaltıldığı ifade edildi.

Bugün peş peşe yangın haberleri geldi. Antalya’daki feci Manavgat orman yangını devam ederken, ekiler hızlı bir şekilde söndürme çalışmalarına devam ediyor. Ancak Osmaniye, Adana, Mersin, Kayseri ve Uşak’tan da kötü haberler geldi. Bazı bölgelerdeki yangınlar kontrol altına alınırken, bazı bölgelerde boşaltma çalışmalarına başlandı.

OSMANİYE

Osmaniye’de meydana gelen korkunç yangın hem havadan hem de karadan müdahale ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Nedeni henüz belirlenmeyen yangın rüzgarın etkisini ile hızla yayıldı. Yerleşim yerine yakın olan yangın sebebiyle bazı evler boşaltılıyor.

ADANA

Adana’nın Çukurova ilçesinde yangın çıktı. Ekipler hem karadan hem de havadan müdahale ediyor. Kontrol altına alınmaya çalışılan yangın yüzünden ekipler bazı bölgelere geçiş izni vermiyor.

MERSİN

Mersin’in Aydıncık ve Gülnar ilçelerinde orman yangını çıktı. Alınan son bilgiye göre nedeni bilinmeyen bir sebepten ötürü çıkan yangına ekipler havadan, iş makineleri, arazöz ve orman işçileri ile müdahale ediyor.

UŞAK

İş yerinin dibinde çıkan orman yangını 4 ekibin çalışmaları sonucunda söndürüldü. Otluk kısmında nedeni bilinmeyen yangın kısa süreli paniğe neden oldu. Kısa sürede büyüyen yangına ihbar üzerinde çok sayıda ekip müdahale etti.

KAYSERİ

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde çıkan orman yangını ekipler tarafından söndürülmeye çalışıldı. Kısa sürede büyüyen alevler Yahyalı Orman Müdürlüğü tarafından kontrol altına alındı. Ekipler şu anda söndürme çalışmalarına devam ediyor.