Gündem

Sedat Peker Ümitcan Uygun’u gündemine aldı! ‘Adli Tıp Raporu’ iddiası…

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker, sosyal medya hesabından Aleyna Çakır ve Esra Hankulu‘nun ölümlerinde baş şüpheli olarak gösterilen Ümitcan Uygun‘la ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Peker, Uygun’un istediği gibi Adli Tıp raporu çıkarabildiğini ve daha önceki suçlamalardan bu şekilde yakayı kurtardığını öne sürdü.

Geçtiğimiz günlerde ” Ümitcan Uygun’un nasıl tutuklanmadığını, sistemin nasıl çürüdüğünü kayıtlarla açıklayacağım” diyen Sedat Peker, konuyla ilgili olarak bir dizi paylaşım yaptı.

Peker paylaşımlarında, Ümitcan Uygun’un babası vasıtasıyla Aleyna Çakır’ın ölümüne ilişkin Adli Tıp raporlarını istediği gibi hazırlattığını ve suçlamalardan bu şekilde kurtulduğunu iddia etti.

KADIN CİNAYETLERİYLE GÜNDEMDE

Ümitcan Uygun, ilk olarak Aleyna Çakır ismini kullanan sevgilisi Sema Esen’in evinde ölü bulunmasıyla gündeme gelmişti. Uygun, 3 Haziran 2020’de Çakır’ın evine gitmiş, kapıyı açmaması üzerine çilingire kapıyı açtırmış ve genç kızın cansız bedeniyle karşılaşmıştı. Başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Uygun, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Ümitcan Uygun, iki kadınla birlikte uyuşturucu madde kullandığına ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine 10 Ocak’ta yeniden gözaltına alındı. Ancak bundan 6 ay sonra, 17 Temmuz’da tahliye edildi.

Son olarak yine bir şüpheli ölümle gündeme gelen Uygun, 25 yaşındaki Esra Hankulu’nu kasten öldürme suçundan gözaltına alınarak tutuklandı.