Gündem

Almanya Türkiye’yi ‘riskli bölge’ ilan etti

Ülkelerin koronavirüs önlemleri kapsamında aldığı kararlara bir yenisi daha eklendi. Almanya, koronavirüs önlemleri kapsamında ABD, Türkiye ve İsrail’i yüksek riskli bölge ilan etti. Bu ülkelerden Almanya‘ya gidenler koronavirüs aşısı olmamışlarsa karantinaya girecekler. İşte detaylar…

Yapılan son açıklamalara göre kararlar Pazar gününden itibaren yürürlüğe girecek. Türkiye kararı ise Almanya’daki Türk yoğunluğu nedeniyle Salı günü itibariyle geçerli olacak.

Almanya’da riskli bölgelerden gelenlere aşısız olmaları ya da Kovid geçirmemiş olmaları halinde 10 gün karantina uygulanıyor. Karantina en az 5 gün yürürlükte kalıyor.

Hükümet kaynaklarından aktarılan habere göre; ABD, İsrail, Karadağ ve Vietnam da yüksek riskli bölgeler arasına alındı. Lizbon ve Algarve kentleri hariç olmak üzere Portekiz yüksek riskli bölge olmaktan çıkarıldı.

Yüksek riskli ülkelerden gelen yolcular, aşı ya da Kovid-19 geçirdiklerine dair belge gösteremezlerse on gün karantinaya alınacaklar. Testlerin negatif çıkması halinde karantinaya beşinci günde son verilecek.