İş İlanlarıİşkur İş İlanlarıKpss'siz Personel Alım İlanlarıPersonel Alımı

İŞKUR üzerinden Türkiye’nin dört bir yanından binlerce güvenlik görevlisi alımı yapılıyor!

Yüz binlerce kişiye gelir kapısını aralayan İŞKUR üzerinden her gün yeni ilanlar yayımlanmaya devam ediyor. Özel şirketler veya kamu kurumları, İŞKUR’da yayımlanan ilanlarla 81 ilden birçok kişiyi iş sahibi yapıyor. Bazı pozisyonlarda ise yüzlerce açık kadroyu bulan ilanlar göze çarpıyor. İŞKUR‘da bu şekilde göze çarpan ilanlardan biri de Güvenlik Görevlisi alım ilanları. Güvenlik kimlik kartı olan herkesin başvuru yapabileceği bu ilanlarda şu anda aktif açık iş sayısı ise 942 ve bu sayı her gün artmakta. Peki İŞKUR‘dan güvenlik görevlisi ilanlarına başvuru nasıl yapılır? Güvenlik görevlisi nasıl olunur? Haberimizde bütün detayları bulabilirsiniz.

GÜVENLİK GÖREVLİSİNİN GÖREV TANIMI

Güvenlik görevlisi olarak çalışan birinin, iş yerine gelmiş olan kişilere danışma olarak hizmet vermek, hem ziyaretçilerin hem de çalışanların giriş- çıkışlarını kayıt altına almak, herhangi bir güvenlik sorununda kamera kayıtlarından sorumlu olmak ve bunları incelemek, iş yerindeki güvenlik kurallarına uyulmasını sağlamak, acil durumlarda binanın tahliyesini gerçekleştirmek ve kişileri bu doğrultuda yönlendirmek, çalıştığı alanın ve belirlenen görev yerinin güvenliğini sağlamak, çalıştığı iş yerinde herhangi bir suç işlenmişse en kısa zamanda kolluk kuvvetlerine haber vermek, yetkiye ve stratejik konuma göre iş yerine giriş-çıkışlarda gerekli ekipmanlar ile üst ve çanta araması yapmak gibi sorumlulukları bulunuyor.

En az lise mezunu olup, gerekli eğitimlerden geçen herkes güvenlik görevlisi olabilirken bazı kurumlar yaş sınırı da belirliyor.

Ayrıca başvuracak adayların, hırsızlık, gasp, zimmet gibi yüz kızartıcı suçları işlememiş olmaları da şartlar arasında bulunuyor.

ALINMASI GEREKEN EĞİTİMLER

Her meslekte olduğu gibi nitelikli personel alımlarında, adayların bazı eğitimlerden geçmesi gerekir. Bu eğitimler ise güvenlik görevlisi pozisyonu için:

Silahlı atış eğitimi,

Güvenlik hukuku ve kişi hakları eğitimi,

Etkili iletişim eğitimi,

İlk yardım eğitimi,

Kişi koruma eğitimi,

Kolluk görevlileriyle iletişim eğitimi olarak değerlendirilebilir.

İŞKUR’DA YÜZLERCE İLAN MEVCUT

Güvenlik görevlisi olarak çalışmak isteyen adaylar için İŞKUR’da açılmış yüzlerce ilan mevcut. Özellikle bazı özel kurumlar 30 kişiye varan personel alımlarıyla göze çarpıyor.

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=3048 bağlantısı üzerinden, şu an açık olan bütün Güvenlik Görevlisi alımı ilanlarını görebilir, aradığınız kriterlere ve niteliklerinize uygun ilanlara başvuru işleminizi yine İŞKUR üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Aylık ortalama 3.330 TL maaşla güvenlik görevlisi için yukarıda linkini vermiş olduğumuz açık iş ilanlarına bakmanızı tavsiye ediyoruz.