Gündem

Koronavirüs aşısı olanlara flaş uyarı geldi! Salgında dikkat çeken gelişme

Türkiye geneline Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından peş peşe çağrılar yapılıyor ve vatandaşların aşı olması sağlanmaya çalışılıyor. Koronavirüs salgını kapsamında aşı olan vatandaşların sayıları yüksek olsa da bazı vatandaşlar da aşı olmayı tercih etmiyor.

BELİRTİLER DEĞİŞTİ

İngiltere’de bu hastalık hakkında bir araştırma daha yapıldı ve bu araştırmanın raporuna göre Koronavirüs belirtileri değişti. Bununla birlikte hastalığa ilişkin en yaygın 5 semptom da açıklandı.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre vatandaşlar aşı olsalar dahi yine de virüsü yayabiliyorlar. İngiltere’den gelen son çalışma varyantlar ve aşı olan kişilerde farklı semptomların görülmesi nedeniyle koronavirüs belirtilerinin değiştiğini ortaya koydu.

EN YAYGIN 5 SEMPTOM

İngiliz Mirror gazetesinin aktardıklarına göre hastalığın en yaygın 5 semptomu arasında burun akıntısı , baş ağrısı , hapşırma , boğaz ağrısı ve koku kaybı bulunuyor.

GÖRÜLEN TÜM SEMPTOMLAR

Koronavirüs varyantlarından Mu ve Delta varyantlarına yakalanan kişilerde görülen semptomların tümü ise şu şekilde belirtildi:

“Yüksek ateş, titreme, devamlı öksürük, koku kaybı veya değişikliği, tat kaybı veya değişikliği, baş ağrısı, olağandışı yorgunluk, boğaz ağrısı, bilinçte bulanıklık, deri döküntüsü, ağız veya dilde meydana gelen değişiklikler, kırmızı ve ağrılı parmaklar veya ayak parmakları, nefes darlığı, göğüs ağrıları, kas ağrıları, boğuk ses, ishal, iştahsızlık, karın ağrısı, burun akması, hapşırma”