EkonomiGenelGündem

Birçok kişi bunu bilmiyor! Devlet, hesaplara her ay karşılıksız 1800 TL yatırıyor…

Resmen açıklandı! Devletin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaptığı maddi yardımlar devam ediyor. Aşağıdaki şartları taşıyan ve başvuruda bulunan herkese başka bir şart sunulan her ay 1800 TL ödeniyor. Devletin bu desteğinden halihazırda binlerce kişi yararlanıyor. Karşılıksız olarak, maaş alır gibi alınan bu ödemeler birçok kişinin asgari düzeydeki ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı oluyor. Yılda 12 defa hesaplara para yatırılıyor. İşte devlet tarafından yapılan bu ödemeye dair detaylar…

EVDE BAKIM MAAŞI

Evde bakım maaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli şekilde hak sahiplerinin hesabına yatırılan devlet ödemelerinden biridir. Evde bakım aylığı alabilmek için evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli kişilere bakmak gerekiyor. Bu kişilerin aileleri başvuru yapmaları halinde gereken şartları taşımaları durumunda her ay düzenli maaş alabiliyor. Evde bakım maaşı alabilmek için hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması şartı bulunuyor.

Evde bakım maaşı başvurusu yapmak isteyen vatandaşların il ve ilçe merkezlerindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına gitmeleri gerekiyor. Engelli hasta ve yaşlı kişilerin ailelerine ödenen maaşlardan faydalanabilmek için engelli olan kişinin tam teşekküllü bir hastaneden alınmış raporunun da teslim edilmesi zorunlu.

EVDE BAKIM MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENİYOR?

Her ayın 15’inde başlayan ödemeler bu ay da 15 Eylül itibariyle başlayacak. Şartları taşıyan ve başvurusu olumlu sonuçlanan herkes 1800 TL’ye varan karşılıksız, geri ödemesiz destekten yararlanabilecek.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde Bakım aylığı ödemelerini e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.