İş İlanlarıKamu PersonelleriKpss A Memur Alım İlanlarıPersonel Alımı

Ticaret Bakanlığı KPSS puanıyla 60 kamu personeli alım ilan verdi

Ticaret Bakanlığı, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı bünyesinde istihdam edilecek 60 kamu personeli alımı için ilan verdi. Alımlar; “Ticaret Müfettiş Yardımcısı” kadrosuna Gümrük Grup Başkanlığı için en fazla 30, Dış Ticaret Grup Başkanlığı için en fazla 15 ve İç Ticaret Grup Başkanlığı için en fazla 15 Ticaret Müfettiş Yardımcısı alımı şeklinde olacak. Son başvuru 13 Ekim’de, ilan detayları ise haberimizde.

BAŞVURU ŞARTLARI

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki genel şartları taşımak,

En az dört yıllık yükseköğrenim veren hukuk, iktisat, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleriyle bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi ya da yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2020 ve 2021 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının (KPSS A Grubu) birinden KPSS P-48 puan türünden 80 (seksen) ve üzerinde puan almış olmak,

Otuz beş yaşını doldurmamış olmak,

Sağlık durumunun, Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarında seyahat etmeye elverişli olması ve müfettişlik görevini yapmasına engel olabilecek hastalığı veya özrü bulunmamak.

Gümrük Grup Başkanlığı için en yüksek puanlı 600 kişi, Dış Ticaret Grup Başkanlığı için en yüksek puanlı 300 kişi ve İç Ticaret Grup Başkanlığı için en yüksek puanlı 300 kişi sınava çağrılacak.

SINAV BAŞVURULARI

Kamu personeli alımı Giriş Sınavları için başvurular, 04-13 Ekim 2021 tarihleri arasında Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecek olup ilanda belirtilen şartlara uygun olmayan başvurular ile süresi içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacak.

Sınav konuları ve diğer bilgiler için aşağıdaki Resmi İlana tıklayınız.

RESMİ İLAN