EkonomiGündem

Ehliyeti ve kimliği olan milyonlarca kişi dikkat! Acele edin, sistem değişti: Zorunlu oldu

Kimliğini yeni kimlik kartı ile değiştirmeyen vatandaşları ilgilendiren gelişme. Türkiye’de kimlik ve ehliyet kartına sahip vatandaşlar için bir duyuru yapıldı ve açıklanan verilere göre 65.4 milyon vatandaş eski kimliğini değiştirerek çipli kimlik kullanmaya başladı. Bunun yanı sıra 1,5 milyondan fazla kişinin de kimlik kartına sürücü belgesini yüklettiği bildirildi. Ancak yine de milyonlarca kişi eski kimlik kartını kullanmaya devam ediyor. Peki kimlik kartı ve ehliyetler nasıl yeni nesle çevrilebilir? Detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

RANDEVU SİSTEMİ

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi sitesi olan https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden bağlı olunan kurum için randevu alınacak ve işlemler başlamış olacak. Randevu saatinde gerekli belgeler ile kuruma giderek kimlik kartı başvurunuzu yapabilirsiniz. Gerekli belgeler ve ödemeler şöyle oluyor:

GEREKLİ BELGELER

Nüfus cüzdanı/kimlik kartı, aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi
Bir adet biyometrik fotoğraf
Kimlik kartının değiştirilmesi nedeniyle: 30,00 TL,
Kimlik kartının kaybı nedeniyle: 60,00 TL’dir.

BAŞVURULAR NEREDEN?

Sürücü belgesi başvuruları Genel Müdürlüğümüzce belirlenen 983 ilçe nüfus müdürlüğünde yapılabilmektedir. randevu.nvi.gov.tr web portalı üzerinden başvuru yapılabilen ilçe müdürlüklerini görebilirsiniz.

SON TARİH AÇIKLANDI

Tüm bunların yanı sıra eski tip sürücü belgelerinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar değiştirilmesi gerekiyor.