EkonomiGündem

İngiltere 40 bin lira maaşla personel alımı duyurusu! Geçici vize ile anında işe başlayabilirsiniz

İngiltere bir süredir şoför krizi yaşıyor ve ülkede yaşanan sorundan dolayı marketlerdeki raflar boş kalma ihtimali ile karşı karşıya kaldı. Bu doğrultuda geçici vize ile çalışacak personel aranıyor. İşe alınacak olan işçilere ise aylık 40 bin lira yıllık 485 bin lira maaş verileceği de belirtildi.

PERSONEL ALIMI YAPILACAK

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, tır ve kamyon şoförü eksikliği nedeniyle bazı süpermarketlerde rafların boş kalmasının ve benzin istasyonlarındaki uzun kuyrukların önüne geçebilmek için geçici vize uygulamasına başlayacak ve dış kaynaklardan personel alımı gerçekleştirecek.

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada geçici vize uygulamasının hangi sektörleri kapsadığı belirtildi. Geçici vize sağlanacak olan personel sayısı da ilan edilen açıklama şöyle oldu:

BAKANLIKTAN YAPILAN AÇIKLAMA

“5 bin ağır vasıta sürücüsü ile 5 bin 500 tavukçuluk sektörü çalışanı, bu yıl istisnai durumlarda gıda ve nakliye sektörlerinde tedarik zinciri baskılarını hafifletmek için Noel’e kadar mevcut vize planına eklendi”

Yapılan bu açıklamanın ardından vatandaşlar İngiltere’de çalışma fırsatlarını ve şartlarını araştırmaya başlamışlardı. İngiltere’de çalışacak 10 bin 500 personel alımı yapılacak. Vatandaşlar 2021 yılının sonuna kadar başvuru yapabileceklerdir.

MAAŞ VE İŞ BAŞVURUSU

İngiltere Büyükelçiliğinden iş başvuruları hakkında bilgi alınabilecektir. Ayrıca iş ilanlarının resmi duyurusu için kurumun resmi internet sitesi de takip edilebilecek. Bununla birlikte çalışanlara 40 bin lira maaş verilebileceği bildirildi.