Gündem

Artık maskesiz gezecek miyiz? Pandemi ne zaman bitecek? Resmen açıklama yapıldı

2019 yılının son aylarında ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle hayatımız değişti. Milyonlarca vatandaş tarafından hayatın ne zaman normale döneceği araştırılıyor. Bu konu hakkında BioNTech’in kurucu ortaklarından Özlem Türeci pandeminin bitişine ilişkin açıklamalarda bulundu.

PANDEMİ NE ZAMAN BİTECEK?

Koronavirüs salgını kapsamında aşılama devam ediyor. Aşılama devam ederken yeni vaka haberleri de geliyor. Aşılamaya rağmen vaka artışı gözleri korkutsa da vatandaşlar pandeminin biteceği tarihi araştırıyorlar. Uğur Şahin ile BioNTech’in kurucu ortaklarından olan Özlem Türeci katıldığı bir TV programında pandeminin bitişi ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

“VİRÜS YILLARCA BİZİMLE OLACAK”

Özlem Türeci açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Yeni normale dönmemiz gerekecek. Çünkü bu virüs yıllarca bizimle birlikte olacak.

Dünya koronavirüs korkusuyla yaşamamalı. Covid-19, yönetilebilir hale gelecek. Şu an halihazırda koronavirüs daha yönetilebilir hale geldi.

VARYANTLAR DEĞERLENDİRİLİYOR

Yeni oluşan varyantları değerlendiriyoruz ve daha fazlası da gelecek. Şu an aktif olan varyantlar için üçüncü doz koronavirüs aşısı bağışıklık tepkisini tekrar yükseltiyor ve koruma sağlıyor.

Salgının gidişatı için daha fazla veriye ihtiyaç var fakat gelecek her 12 ayda ya da her 18 ayda bir koronavirüs aşısı yapılabileceğini öngörüyorum.