EkonomiGündem

Almanya’da çalışmak isteyenler için 270 bin personel alımı duyurusu! Kadın ve erkek 270 bin personel alınacak: 16 bin lira maaş verilecek

Türkiye’de arama motorlarında ve vatandaşların kendi aralarında yaptıkları araştırmaların en büyük konusu Almanya’da çalışmak. Vatandaşlar Almanya’da çalışmanın bir yolunu arıyorlar. Maaş açısında yüksek kazançlar elde etmek isteyip kendine ve geride bıraktıkları akrabalarına ekonomik olarak ferahlık kazandırmak istiyorlar. Bu doğrultuda vatandaşlar tarafından Almanya iş ilanları araştırılmaya başlandı.

AÇIKLAMA YAPILDI

Almanya Uyum Bakanı Annette Widmann-Mauz personel alımlarına ilişkin önemli bir açıklama yapmıştı. Mauz açıklamalarında binlerce işçiye ihtiyaç duyulduğunu belirterek Avrupa Birliği’nden (AB) nitelikli iş gücü eksikliğini vurguladı ve AB’den Almanya’ya gelen nitelikli işçi sayısının yüzde 25 azaldığını ifade ederek 270 bin kalifiye erkek ve kadın çalışanlara ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

AÇIK POZİSYONLAR

Bu açıklamaların üzerine Almanya’da çalışmak isteyen vatandaşlar başvuru yapılabilecek olan pozisyonları aramaya başlarken bu pozisyonlar ise şöyle ifade edildi:

Pazarlama Elemanları, Pazarlama Asistanları

Mimarlar, İnşaat Mühendisleri

Yazılım Geliştiricileri, Yazılım Mimarları, Programlamacılar

Elektronikçiler, Elektrikçiler, Elektrik Tesisatçıları

Sağlık Elemanları ve Hasta Bakıcıları

IT Danışmanları, IT Analistleri

Ekonomistler, İşletmeciler

Müşteri Temsilcisi, Müşteri Danışmanı, Account Manager

Fabrika İşçisi

ALINACAK MAAŞLAR

Bilindiği gibi Almanya’da 2021 yılı için belirlenen asgari ücret 1584 euro oluyor. Almanya’da işe başlayacak olan vatandaşlar ise en düşük asgari ücret alacak ve Türk Lirası olarak 16 bin 194 lira maaş alacak.

İŞE BAŞLAMA DETAYLARI

Almanya işçi alımı hakkında herhangi bir gelişme olduğunda ise okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz. Ayrıca Almanya işçi alımı hakkında Almanya elçiliği veya konsolosluklar aracılığı ile bilgi alabilirsiniz.

4 Yorum

  1. Yurtdışında çalışmak istiyorum elektrik teknikeri yim5368563525finlandia Danimarka Almanya vs

  2. Teminat verebilirim taşınmaz var elektrik tesisatı panosu fabrika elektrik gi vs yaparım kaynak vs5368563525