Dünyaİş İlanları

İrlanda’da dil öğrenerek çalışma imkânı kazanın! Birçok meslek grubundan alım yapılıyor! Yüksek maaşla yurtdışında kariyer fırsatı…

Kuzey Avrupa’nın en refah seviyesi yüksek ülkelerinden olan İrlanda, Avrupa’nın ada ülkelerinden biri. İngiltere’ye de 1 saatlik uçuş mesafesinde bulunan İrlanda, nüfus yoğunluğu da az olan ve yaşam koşulları yüksek bir ülke olarak biliniyor. Hem dil öğrenirken hem de gelir elde etme imkânı sunan ülke ayrıca birçok meslek grubundan da düzenli olarak alım yapıyor. İşte Avrupa’nın en güzel ülkelerinden birinde yaşama, çalışma ve kariyer yapma fırsatının detayları…

İRLANDA’DA EN ÇOK TERCİH EDİLEN MESLEKLER

Diğer Avrupa Birliği ülkelerine kıyasla İrlanda’da iş imkânı çok daha fazladır. İşe alım oranı yüzde 70 olan bu ülke aynı zamanda dünya çapında 6. en kaliteli ekonomiye sahiptir.

Son zamanlarda ilerleyen teknoloji kapsamında da en çok tercih edilen meslekler aşağıdaki gibidir:

Bilişim Teknolojileri Uzmanlığı,

Yazılım Mühendisliği,

Bilgisayar Mühendisliği,

Denetçi,

Muhasebeci,

Uyum Müdürü.

İnşaat Mühendisliği,

Saha Metraj Şefi.

İrlanda’da yaşama fırsatı bulan göçmenler ise en çok aşağıdaki meslek gruplarını tercih ediyor:

Konaklama ve yemek sektörü,

Bilişim teknolojileri ve iletişim uzmanlığı,

Fabrika üretimi,

İnşaat.

İRLANDA ÇALIŞMA VİZESİ

İrlanda çalışma vizesi, İrlanda sınırları içerisinde maaşlı veya maaşsız bir işte çalışmayı, ücretli veya ücretsiz stajyerlik yapmayı sağlayan vize türü olarak biliniyor ve iki şekilde alınabiliyor:

İlk olarak İrlanda kısa dönem çalışma vizesi, İrlanda’da 90 gün veya 90 günden daha kısa kalınacak durumlarda alınması gereken İrlanda vizesi olarak tanımlanıyor. İrlanda D tipi çalışma vizesi ise İrlanda’da 90 günden daha uzun süreli durumlarda başvurulan İrlanda vizesi şeklinde nitelendiriliyor. İrlanda D tipi çalışma vizesi alındıktan 180 gün sonra oturma iznine başvurmak gerekiyor.

ÇALIŞMA VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

İrlanda’da yeni bir hayat kurmak ve kariyer kapılarını açmak isteyenlerin alması gereken İrlanda Çalışma Vizesi’ne başvurularda gerekli belgeler aşağıdaki şekilde listelenmiştir:

İrlanda çalışma izni,
İrlanda çalışma vizesi başvuru formu,
2 adet, 6 aydan eski olmayan 45 mm yükseklik 35 mm genişliğe sahip biyometrik fotoğraf
Güncel pasaport ve varsa geçmiş pasaportların tamamının kopyası,
İmzalı İrlanda çalışma vizesi başvuru mektubu:
İrlanda’ya gitme isteğinin nedeninin ayrıntılı açıklaması,
İrlanda’da ne kadar kalınacağının belirtilmesi,
İrlanda’da veya Avrupa Birliği ülkelerinde halihazırda yaşamakta olan aile üyesi var ise ayrıntılı bilgilerinin verilmesi,
İrlanda’da bulunulacak süre boyunca nerede konaklanacağına dair ayrıntılı bilgi,
İrlanda çalışma vizesinin yüklediği sorumluluklara uyulacağına, İrlanda Devleti’ne yük olunmayacağına, İrlanda çalışma vizesinin bitimiyle beraber İrlanda’dan ayrılmaya dair güvence, İrlanda çalışma vizesi başvuru mektubunda yer almalıdır.
İrlanda sağlık ve seyahat sigortası,
İrlanda çalışma vizesine başvuran kişinin, daha önce reddedilen herhangi bir vize başvurusu bulunuyor ise orijinal ret mektubu ve hangi ülke tarafından, neden reddedildiğine dair açıklama.

İRLANDA’DA ASGARİ ÜCRET

İrlanda’da verilen en düşük aylık maaş 1,656.20 Euro olarak açıklandı. Bu da Türk Lirası ile 17,012.75 TL’ye tekabül ediyor. Siz de yurtdışı kariyer sitelerinde İrlanda iş ilanlarını araştırabilir, gerekli anlaşmalar sağlandığında çalışma vizesi başvurusunda bulunabilir ve yurtdışına bu refah dolu ülkeyle açılarak yaşam koşullarınızı iyileştirebilirsiniz.