EkonomiGündem

Bugün itibariyle başladı! Kimlik numarasının sonu 0 olanlar bugün hemen alabiliyor! Milyonlarca öğrencinin hesaplarına her ay yatırılacak

Üniversiteye başlayan öğrencilerin ekonomik anlamda gücü olan KYK burs ödemeleri bugün itibariyle başladı. Geri ödemesiz, karşılıksız olarak her ay ödenen tutarlar bugünden başlayarak hesaplara yatacak. 2021 yılında 650 TL olan bu tutar tüm öğrencilere bir anlamda ilaç gibi geliyor. Üstelik her yılın Ocak ayında KYK burs ve kredi ödemelerine zam yapılıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu müjdeli haberi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla “Sevgili gençler, Ekim ayı burs ve kredileriniz hesaplarınızda… Yeni akademik yılın bu ilk ödemesini sağlıkla harcamanızı dilerim.” diyerek verdi.

6-10 Ekim tarihleri arasında burslar hesaplara yatmaya devam edecek. Kimlik numarasının sonu 0 olanlar 6’sında,

2 olanlar 7’sinde,

4 olanlar 8’inde,

6 olanlar 9’unda,

8 olanlar ise 10’unda ödemelerini alabilecekler.

KYK BURSU HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

KYK burs yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre not ortalaması 4’lük sistemde 2.00’nin altında olan öğrencilerin bursu kesilir. Almakta olduğunuz bursun devam edebilmesi için not ortalamanızın ekim ayındaki YÖKSİS kayıtlarında 2.00 ve üzeri olması gerekmektedir. Bursun kesilmesinde yıl sonu ortalaması dikkate alınmaktadır. Not ortalaması 100’lük sistemde 53.33’ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir.

Hazırlık sınıfında da sınıfı geçemeyenlerin bursu kesilir. Bunun yanında hazırlık sınıfını geçseniz dahi yukarıda bahsedilen ortalamaların altında sınıfı geçmeniz halinde bursunuz yine kesilir.

Bir öğrencinin disiplin suçu işlemesi ve bunu tekrarlaması sonrasında okul ile ilişiği kesildiği durumlarda KYK bursu da kesilmektedir.

Bir öğrencinin okulu bırakması sonucu KYK bursu kesilmektedir. Örneğin 2 dönem üst üste ders kaydı yaptırmayan öğrencinin 2. Dönem itibariyle Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) bursu kesilmektedir.

2 yıl okuduktan sonra başka bir bölüme geçen ve 2 yıl da orada okuyun öğrencinin mezuniyetine 1 yıl kalsa dahi 4. yılını doldurduğu için öğrenim kredisi ve KYK bursu kesilecek.