EkonomiGündem

Dolar fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı! Yükselen dolar çok büyük zamların habercisi mi?

Dolar/TL haftanın ikinci işlem gününde de tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Bu doğrultuda dolar kuru 9.05 lira seviyesine ulaştı.

REKOR TAZELEDİ

Haftanın ilk işlem gününde yurt içi piyasaların kapalı olduğu saatlerde 9 seviyesini aşan Dolar/TL kuru, haftanın ikinci işlem gününde de yükselişe devam ederek, rekor seviyeye yükseldi. Dolar kuru güne 9,04’ün üzerini aşarak başladı. AYRICA ABD 10 yıllık tahvil getirileri yüzde 1,60 seviyesinin altına sarkarken, dolar endeksinde de yüzde 0,1’lik düşüş kaydedildi.

TCMB ise enflasyondaki yükselişin geçici olduğunu enflasyonun yeniden düşüş trendine gireceğini belirtiyor. Konu ile ilgili olarak birçok bankacı tarafından bir açıklama yapıldı ve TCMB’nin faiz indirimlerinin devam etmesi halinde ani faiz artışlarına kısa sürede ihtiyaç duyulabileceği endişesi belirtildi. Ayrıca bu endişelerin TL’de baskı yarattığı vurgulandı.

BÜYÜK ZAM BEKLENİYOR

Dolar kurunun bu şekilde artmasın ardından vatandaşlar yeni zamların gelip gelmeyeceğini araştırmaya başladı. Dolar kurunun ne zaman yükselse yeni zamların geldiğini belirten vatandaşlar bilgisayar, cep telefonu ve elektronik ürünlerde zammın gelmesini beklediklerini belirtti.

Zam hakkında bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.