Gündem

Hafta sonu planlarınızı ertelemek zorunda kalabilirsiniz! Meteoroloji’den birçok bölge için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı geldi! 16 Ekim Cumartesi haritalı hava durumu

Ülkemiz yeniden soğuk hava dalgasının etkisi altına girdi. Bu hafta sonu için yapılan planları erteletecek haber ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden geldi. MGM’nin hazırladığı son hava durumu tahmin raporuna göre bugün ülkenin neredeyse yarısında kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor. Yağışlar özellikle Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’de etkili olacak. İşte 16 Ekim Cumartesi gününün haritalı hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Doğu Akdeniz’in doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

06.00-12.00 Arası Hava Durumu

12.00-18.00 Arası Hava Durumu

18.00-00.00 Arası Hava Durumu

İKİ METEOROLOJİK UYARI YAPILDI

MGM, bugün için iki ayrı meteorolojik uyarıda bulundu. Bu uyarıların ilki kuvvetli yağış uyarısı oldu. Buna göre, “Yağışların; Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Bir diğer uyarı ise kuvvetli rüzgar uyarısı:

“Rüzgarın; Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olması (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”