İş İlanlarıİşkur İş İlanlarıKamu PersonelleriPersonel Alımı

MEB Türkiye geneli en az lise mezunu 5 bin 872 personel alımı yapıyor! Başvuru tarihleri açıklandı, işte aranan şartlar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye geneli personel alımı yapılacağı ifade edildi. Söz konusu açıklamada toplam 5 bin 872 sözleşmeli personel alımı yapılacağı ifade edildi ve ilan kapsamında başvuru şartları ve başvuru detayları da paylaşıldı.

ARANAN ŞARTLAR

MEB bünyesince istihdam edilmek üzere 5 bin 872 aşçı ve aşçı yardımcısı alımı gerçekleşecek. Bu doğrultuda bazı şartlara haiz olunması gerekiyor. Bu şartlar ise şöyle:

2020 yılı KPSS lisans düzeyinde KPSSP3, ön lisans düzeyinde KPSSP93, ortaöğretim düzeyinde KPSSP94 puan türlerinden puan almış olmak.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak.

Devlet memurluğundan çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak.

Olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnamelerle kamu görevine son verilmemiş olmak.

Mesleğin ifasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığını, tam teşekküllü sağlık kuramlarından alınacak sağlık kurulu raporuyla belgelendirmek.

Sağlık Bakanlığından onay almış psikoteknik belgesi vermeye yetkili merkezlerce düzenlenmiş psikoteknik raporuna sahip olduğunu belgelendirmek.

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

BAŞVURU DETAYLARI

Söz konusu ilana başvurular e-Devlet – Milli Eğitim Bakanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden yapılacak. Adaylar başvurularını 25 Ekim ile 5 Kasım tarihleri arasında yapacaklardır.