EkonomiGündem

Dolar ve altın yere çakılıyor! Dolar ve altın fiyatları çok sert düşüyor

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklamalarında altın ve doların Kasım ayı ortalarından itibaren düşüşe geçeceği tahmininde bulundu ve “Eğer bu tahminim gerçekleşirse dolar/TL kuru 9,20, altının gram fiyatı 525, gümüşün gram fiyatı 7,15 liraya gerileyebilir” dedi.

İslam Memiş açıklamalarında bu tahmin gerçekleşirse doların 9,20 TL’ye gram altının ise 525 liraya düşeceğini vurguladı. Bu konu hakkında İslam Memiş’in açıklamaları ise şöyle oldu:

İSLAM MEMİŞ’İN AÇIKLAMALARI

“Bu süreçte “Yüksek fiyatlardan dolar, altın veya gümüş almamak gerektiğini, TL’de yakalanmış kişilerin beklemesi gerektiğini, panik ve korkuyla alım yapmanın yanlış bir karar olduğunu” belirttiğimi anımsatmak isterim. Yine aynı öngörüm devam ediyor. Panik ve korkuyla kısa vadeli alım yapılmamalı.

AŞAĞI YÖNLÜ HAREKET

Kasım ayının sonuna kadar şu bant aralıklarını takip etmek gerekli! TCMB, Kasım’da dolar/TL kurunun 9,40-9,70 lira bant aralığında tutmayı başarırsa, Kasım toplantısında faizlere dokunmazsa, dış politikada olumlu açıklamalar gelirse (ki geleceğini öngörüyorum) dolar/TL kuru, altın ve gümüşün gram fiyatlarında aşağı yönlü trendler başlayabilir diye tahmin ediyorum.

DOLAR 9,20 TL GRAM ALTIN 525 TL”

Eğer bu tahminim gerçekleşirse dolar/TL kuru 9,20, altının gram fiyatı 525, gümüşün gram fiyatı 7,15 liraya gerileyebilir. Ekim stresi, Kasım’da yerini normalleşmeye bırakabilir. Ondan sebep alım için uygun bir ortam görmediğimi tekrar belirtmek isterim.

DAHA STRELİ OLACAK

Ancak yükselişlerin satış fırsatı, Kasım’da öngördüğüm düşüşlerin de alım fırsatı olacağını düşünüyorum. TL’de bekleyenlerin sabırla beklemeye devam etmesi gerektiğini, yılın son alım fırsatı olacağını düşündüğümden orta ve uzun vadeyi beklemenin önemli olduğunu tekrar belirtmek isterim.

Aralık ve Ocak aylarının para piyasaları için daha stresli geçeceğini, Kasım’da öngördüğüm düşüşlerin orta ve uzun vade için “hazırlık ayı” olduğunu unutmamak gerek.”