EkonomiGündem

Salgında yeni tedbirler: Hafta sonu sokağa çıkma yasağı! 2022 yılı asgari ücret 3 bin 500 lira! Flaş gelişme resmen duyuruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün Kabine Toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıda ana gündem maddesi koronavirüsle mücadele olan toplantıda asgari ücret, EYT ve 3600 ek gösterge konuları görüşülecek. Vatandaşlar hafta sonu sokağa çıkma yasağının gelip gelmeyeceğini merak ederken asgari ücretin 3 bin 500 lira olması da bekleniyor.

Kabine, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Beştepe’de gerçekleşecek toplantı saat 15.00’te başlayacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Koronavirüs ile mücadele toplantıdaki ana gündem maddesi olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu tavsiye kararlarını Kabine ile paylaşacak ve yerli aşı için çalışmalardaki son durumu paylaşacak.

Ayrıca alınacak olan önlemlerle ilgili de karar alınması bekleniyor. Çoğu vatandaş hafta sonu sokağa çıkma yasağının gelmesi konusunda merak içindeler.

ASGARİ ÜCRET

Aralık ayında yapılması planlanan 2022 asgari ücret zam pazarlıkları öncesinde konunun Kabine gündemine alınması bekleniyor. Toplantıda Erdoğan ile bakanların asgari ücret, EYT, 3600 ek gösterge konusunu masaya yatıracak ve alınan görüşler doğrultusunda yol haritası belirlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’ye yönelik olası operasyon açıklaması sonrası sahadaki son durum gözden geçirilecek. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde devam eden operasyonlara ilişkin kapsamlı bir sunum yapacak.

Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kameraların karşısına geçerek açıklama yapması bekleniyor.