Gündem

FETÖ'den İhraç Edilenlere Eylül Maaşları Yattı !

Maliye Bakanlığı, araştırmaları kapsamında FETÖ’den ihraç edilen kamu personellerinden bazılarının Eylül ayında maaşlarının yattığını tespit etti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkemizde yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında kamuda yaklaşık 70 bin kişi görevden ihraç edildi. İhraç edilen 70 bin memurdan bazılarının, Eylül ayında maaşlarının yattığı Maliye Bakanlığı tarafından tespit edildi.

‘ Kamu Personel Harcamaları ‘ sistemi üzerinden yapılan incelemede, FETÖ/PDY operasyonları neticesinde Ağustos ayında kamudan ihraç edilen memurlardan bazılarının maaşlarının yattığı ortaya çıktı.

Bayramdan önce 2 Eylül’de maaş ödemelerinin durdurulması için talimat verildi. Görevden ihraç edilen memurların maaş hesapları donduruldu. Müfettişler ise konuyla ilgili incelemelere başladılar.

Sistem incelendiğinde maaşların farklı kodlarla işlendiği ortaya çıktı.

Maaşlar neredeyse ödenecekken yapılan incelemeler neticesinde FETÖ’cülere yatırılacak milyonlarca lira kurtarıldı.

Maliye Bakanlığı’nın konu ile ilgili açıklaması şöyle:

” OHAL kapsamında değişik çıkarılan 668, 669, 670 ve 672 numaralı Kanun Hükmünde Kararnamelerle, bir kısım kamu personeli başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın kamu görevinden çıkarılmış ve bu kişilere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacağı belirtilmiştir.

Ayrıca, HSYK’nın 24/08/2016 tarihli ve 2016/426 Sayılı ve 31/08/2016 tarihli ve 2016/428 sayılı kararlarıyla, Karar ekinde hakim ve savcıların 667 sayılı KHK’nın 3’üncü maddesi uyarınca meslekten çıkarılmalarına oybirliği ile karar verilmiştir.

Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi üzerinde yapılan sorgulamalar sonucunda bu durumda bulunan personelden bir kısmına Eylül maaşının hesaplanmaması gerekirken hesaplandığı, bir kısım personelin Maaş Bilgi Giriş ekranında Maaş İşlem Kodunun İşten Ayrılma seçilmesi gerekirken seçilmediği ya da Naklen Geçme, kodlarının seçildiği tespit edilmiştir.

Harcama birimleri ile muhasebe birimlerince gerekli kontrollerin ivedilikle yapılarak, bu durumdaki personelin Maaş İşlem Kodunun ‘2- İşten Ayrılma’ seçilerek ilgilinin kayıtlı olduğu birimin maaşının yeniden hesaplatılması; bu personelden KBS ve say2000i uygulamalarında yetkilendirme yapılmış olanların yetkilerinin de en kısa sürede iptal edilmesi gerekmektedir.”

Kamupersoneli.net