DünyaSağlık

AB’den Flaş Karar! 4 Ülkenin Aşı Sertifikasına Yeşil Işık

Avrupa Birliği Komisyonu, 4 ülkenin yarın itibarıyla AB aşı sertifikası sistemine bağlanacağını açıkladı. Buna göre, Gürcistan, Moldova, Yeni Zelanda ve Sırbistan’ın uyguladığı COVID-19 aşı sertifikalarının AB’nin sertifikasına eş değer kabul edilecek.

Avrupa Birliği, 4 ülkenin yarın itibarıyla AB aşı sertifikası sistemine bağlanacağı aktarıldı. Avrupa Birliği Komisyonu, Gürcistan, Moldova, Yeni Zelanda ve Sırbistan’ın uyguladığı COVID-19 aşı sertifikalarının AB’nin sertifikasına eş değer kabul edilmesi kararı alındığını açıkladı.

Bu ülkelerin verdikleri aşı sertifikalarının “AB Dijital COVID Sertifikası” ile aynı koşulları taşıyacağı vurgulanan açıklamada, sertifikaların AB ülkelerinde de kabul edileceği bildirildi.

4 Ülkeye Aşı Sertifikası

Açıklamada, halihazırda 49 ülkenin AB aşı sertifika sistemine bağlı durumda olduğu anımsatıldı. AB’nin salgında seyahatleri kolaylaştırmak için hazırladığı aşı sertifikası uygulaması, 1 Temmuz’da yürürlüğe girmişti.

Sertifikayla AB’de onaylı COVID-19 aşıları; BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson & Johnson olurken, son dozun üzerinden 2 hafta geçmiş kişilere seyahatlerde genellikle ek test veya ilave kısıtlamalar uygulanmıyor.