EkonomiGündem

Zam yağmurundan sigara fiyatları da nasibini aldı! Sigara fiyatlarına dev zam: İşte en ucuz sigara fiyatları

Dövizdeki artışın ardından vatandaş hemen her ürüne zam gelen zammın sigara ve alkole ne zaman yansıyacağını araştırıyor. Bilindiği gibi döviz kurundaki her bir yükseliş akaryakıt ve LPG fiyatlarına zam olarak yansıyor. Bunun yanı sıra üretim aşamasında da ücretlerin artmasından dolar otomobil fiyatları da artıyor. Bunun ardından her yıl 2 kez zamlanan sigara fiyatlarına ikinci bir zam beklentisi oluştuğu gündeme gelirken alkole bu yıl rutin zamlara ilave olarak alkole kur farkı zammı yapıldı. Peki, sigara ve alkole ne zaman zam gelecek?

SİGARAYA DEV ZAM

Tiryakiler, sigara ve alkol konusunda zamların ne zaman geleceğini yakından takip ediyor. Birçok ürüne gelen zammın oranın yüksek olması vatandaşı stoklama yapmaya zorluyor. Bununla birlikte sigara fiyatlarına dev zam yapılması bekleniyor. ÖTV ve KDV zammının yanı sıra şirketler, artan döviz kurundan dolayı kendileri de ayrıyeten zam yapabilir.

EN DÜŞÜK SİGARA FİYATI

Sigara ve Alkol dağıtım şirketleri tekel bayilerini zam konusunda uyarıyor. Her yıl yapılan zamlardan çok daha büyük bir zam yapılacağı belirtildi. Ayrıca şirketler sigaraya yaklaşık olarak yüzde 20 ile yüzde 22 arasında zam yapılacağını belirtiyor. Bu zammın yanı sıra bir de kur farkı olacak ve en düşük sigara fiyatı 18 lira olacak.

Ancak şu an açıklanmış net bir zam bulunmuyor. Sigara fiyatlarına zam geldiğinde veya zam açıklaması yapıldığında okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.

Kaynak: Ege Haber