Ekonomi

Yatırımcılarına Flaş Açıklama! Kripto Para Biriminde Değişiklik Yapıldı!

Özellikle son dönemlerde kripto para birimleri en çok tercih edilen yatırım aracı haline gelmeye devam ediyor. Milyonlarca yatırımcıya sahip olan kripto para yaygınlaştıkça dikkatleri üzerinde topluyor. Ancak son olarak alınan bilgilere göre yüzlerde yatırımcıya sahip olan bazı birimler çok önemli bir değişiklik yapma kararı aldı. İşte o kripto para birimleri ve yapılan yeni değişiklikler…

Kripto Para Birimlerinin Adı Değişiyor!

Bugün itibariyle mobil uygulamasında değişiklik yapma kararı alan Binance ve Coinbase, adını değişitirdi. Binance‘ın mobildeki yeni adı “BTC, SHIB ve DOGE” olarak güncellenirken, Coinbase‘inki ise “Trade Bitcoin, Ethereum, SHIB” oldu. Bir tür pazarlama stratejisi olarak görülen bu durum ile ilgili henüz bir açıklama ise yapılmadı.

Değişikliğin nedeni şu an için gizemini korurken, bazıları bunun arama sonuçlarında öne çıkmak için yapılan bir strateji olduğunu iddia ediyor. Peki bu plan işe yarayacak mı? Arama motoru optimizasyonu (SEO) için yapılan bu durum, aramalarda üst sıralarda çıkmak için tercih ediliyor.

Uygulama mağazasında “Trade Bitcoin” ya da “Ethereum” gibi bir arama yaptığında Binance ve Coinbase, çok daha yukarılarda gözükecek. Bu da özellikle kullanıcı sayısının artmasına katkı sağlayacak. Ancak Binance için küçük bir parantez açmakta fayda var. Şirket sadece Türkiye’deki kullanıcılar için sunduğu TR uygulamasında bu değişikliği yaptı.