EkonomiGündem

Bir şehirde daha ekmek fiyatlarına zam geldi! O şehirde 1 Aralık’ta ekmek zamlı satılacak

Yozgat’ta ekmeğe 1 Aralık 2021 tarihi itibariyle zam yapıldı. Bu zammın 25 kuruş olacağı ifade edildi. Gelen zam doğrultusunda 200 gram ekmeğin satış fiyatı 2 liraya yükselecek.

AÇIKLAMA YAPILDI

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik tarafından bu zam hakkında bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dolar kurunun hızlı artışı sonrası son 2 haftada 50 kiloluk un fiyatı 200 TL’den 350 TL’ye yükseldi. Yine bu süre içerisinde ekmek üreten fırıncılarımız ciddi manada zarar içindelerdi. Yozgat TSO olarak elbette vatandaşın ekmeği pahalı yemesini istemeyiz ama il genelinde binin üzerinde fırında istihdam söz konusu. Bu zam fırınlarımızı bir süre daha ayakta tutacak bir zam.

ZAMMIN VERİLMESİ GEREKİYORDU

Bu zammın verilmesi gerekiyordu, yani mecburi bir durum. Bu zam oranı dahi maliyetin altında kalmıştır. Fırıncılarımız yine fedakarlık yapmaktadır. Zarar etmeden maliyetine olsun ayakta durmak için mücadelelerine devam ediyorlar. İnşallah içinde bulunduğumuz ekonomik sorunlardan kurtuluruz ve bir daha bu tür zamlar yaşamayız.”