DünyaSağlık

Dünya alarma geçerken BioNTech’in kurucusu Uğur Şahin’den dikkat çeken Omicron açıklaması!

Koronavirüsün son endişe verici varyantlarından ‘Omicron varyantı’ ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yeni varyantla ilgili iki büyük aşı üreticisi tarafından görüş paylaşıldı. Moderna CEO’su Stéphane Bancel İngiliz Financial Times’a yaptığı Omicron varyantı açıklamasıyla panik yaratırken, BioNTech’in kurucularından Uğur Şahin’in görüşleri ise dikkat çekti.

İngiliz Financial Times gazetesine konuşan Stéphane Bancel, “Bu aşıların Delta varyantında gördüğümüz ile aynı etkiyi yaratabileceği bir dünya yok diye düşünüyorum. “Verilerin gelmesini beklememiz gerek ancak görüştüğüm bilim insanları ‘Durum hiç iyi değil’ fikrinde” açıklamalarını yaptı.

Bancel’e göre, bu varyantın çok mutasyonlu olması nedeniyle var olan aşıların içeriğinde de değişiklik yapılması gerekebilir.

Moderna CEO’sunun çizdiği karamsar tablo, Avrupa piyasalarında düşüşe neden olurken BioNTech’in kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, Almanya’nın Mainz kentinde, bu yıl 25’incisi düzenlenen Aydın Doğan Vakfı Ödül Töreni öncesinde soruları cevapladı. Tüm dünyada endişe yaratan yeni varyant Omicron ile ilgili açıklamada bulunan Şahin, “Omicron varyant nedeniyle korkmaya ve paniğe gerek yok. Varyantın çok farklı mutasyonları olduğunu biliyoruz. Aşının bu varyanta daha az etki sağladığını ama ağır hastalıktan da koruduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı. Şahin ayrıca, “Aşı, ağır hastalık seyrine karşı koruma sağlıyor. Üçüncü doz aşı olduktan sonra oldukça iyi bir koruma sağladığına eminiz” diye ekledi.